Yaşam

Nevşehir'de Ahmet hocanın çiçekleri solmadı

Nevşehir Çiçekli Camii emekli imam hatibi merhum Ahmet Aydemir (57) hocamızın geride bıraktığı çiçekleri solmadı...

Nevşehir'de görev yaptığı caminin içerisini çiçeklerle donatarak adeta botanik bahçesi haline çaviren Taşlıbel Çiçekli Camii'nin unutulmaz imam hatibi merhum Ahmet Aydemir (57), Esentepe mahallesinde yürüttüğü iyilik kervanı hareketi ile herkesin gönlüne girerek kısa sürede büyük takdir toplamıştı. 

Merhum Ahmet hocamız görev yaptığı camiide bir taraftan çok sevdiği çiçekleri bir taraftanda caminin çiçekleri olarak gördüğü çocukları birlikte yetiştiriyordu.

Camileri genç nesillere sevdirmek için uzun yıllar büyük çaba gösteren Ahmet hoca'nın vefatı ile geride yetiştirdiği ve camiye ismi verilen çiçeklerle yetiştirdiği öğrenciler mahzun kalmıştı. Fakat aradan yaklaşık 5 ay geçmesine rağmen geride bıraktığı ne çiçekleri nede çocukları solmadı...

Nevşehir'de "Genç Gönüller Çocuk Gönüllerle Buluşuyor" Projesi Çiçekli Cami Gençlik Merkezi'nde Devam ediyor.

Nevşehir İl Müftülüğü Çiçekli Cami Gençlik Merkezinde Genç gönüllü Üniversite öğrencileriyle İlkokul 3. ve 4. Sınıf öğrencileri bir araya geldi. Cemaatle öğle namazı kılındıktan sonra Öğrencilerin ödevlerine yardımcı olmak ve değerler eğitimine katkı sunmanın amaçlandığı projede öğrenciler ödevlerini yaptı. Daha sonra değerler eğitimi kapsamında Allah'ın isimlerinden biri tanıtılarak, bir tane hadisi şerif öğretildi.

Nevşehir İl Müftüsü Kazım Güzel ve Gençlik Koordinatörü Ali Bilgili Gençlik Merkezini ziyaret ederek programda görev alan Manevi Danışman Rıdvan Emre Arısüt'e teşekkür etti.

GERİDE BIRAKTIĞI O ÇİÇEKLER HİÇ SOLMADI

Camiyi çiçeklerle donatmıştı…

Nevşehir Esentepe Mahallesi'nde bulunan Taşlıbel Çiçekli Camii İmam Hatibi Ahmet Aydemir, yaşadığı dönemde görev yaptığı camiide rengârenk çiçekleri ve yemyeşil meyve ağaçlarıyla donattı. Bu süreçte Taşlıbel Camii’nin adı Taşlıbel Çiçekli Camii olarak değiştirildi.

Taşlıbel Çiçekli Camii İmamı Aydemir, 1995 yılında hobi olarak cami içerisindeki saksılarda çiçek yetiştirmeye başladı. Aradan geçen yılların ardından bahçede 50’ye yakın türden 300 saksının üzerinde çiçek ve meyve yetişti. 

“Çocuklarımıza çiçeklerle camiyi sevdirdik”

Çocuklara camiyi sevdirmek için çiçek saksılarının her birine çocukların isimlerini yazan Aydemir, "Burada 1992 yılından beri görev yapmaktayım. Çiçek ve meyve yetiştirmeye ise 1995 yılında başladım. Çiçekleri yetiştirdikten sonra cemaatin de hoşuna gitti. Daha sonra mahalledeki çocukları nasıl camiye getirebilirim diye düşündüm ve buradaki her bir çiçeği bir çocuğa zimmetledim; saksıların her birinin üzerine çocukların isimlerini yazdım. Çocuklarımız kendi isimlerinin yazdığı çiçekleri sularlar. Böylelikle çocuklarımıza hem camiyi hem de çiçekleri sevdirdik. Camiler bütün güzellikleri içine alan Allah’ın yeryüzündeki evleridir." diye konuştu. 

Görenlerin camiye hayran kaldığını ifade eden Aydemir, "Camiye gelenler ilk defa böyle bir bahçe gördüklerini söylüyor. Hatta bazıları bu çiçeklerin canlı olup olmadığını anlamak için bitkilere dokunuyor, bitkilerin bakımını nasıl yaptığımı soran oluyor. Bir iş zevkle, aşkla yapılırsa insana hiçbir zaman zor gelmiyor. Sabah namazından sonra çiçeklerimle hem konuşurum hem de uğraşırım. Biz camilerimizi temiz tutarak cemaatin artmasını gençlerin çocukların gelmesini arzu ediyoruz. " dedi.