Asayiş

Nevşehir'de akılalmaz olay! Kendisini dağ taş arattı

Nevşehir'de, dün gece yaşanan inanılmaz olayda 16 yaşındaki genç bir kız 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayıp, kendisini saatlerce arattı.

Olay dün gece saat:01.00 sularında yaşandı.

Edinilen bilgilere göre, Van'dan Nevşehir'e tezyesinin yanına geldiği öğrenilen 16 yaşındaki genç kız dün gece saatlerinde polise asılsız ihbarda bulunarak  kaçırıldığını ardından boş ağaçlık bir alana bırakıldığını anlattı. Asılsız ihbarla onlarca kişilik ekibi saatlerce dağ taş dolaştırdı. 

Asılsız ihbara 5 saatlik arama

İhbarın ardından harekete geçen Polis, AFAD destekli Nevşehir merkezinde arama çalışmaları yürüttü. Şüpheli görülen bölgeyi abluka altına alan ekipler, konum bilgisi olmadığı için geniş bir alanda çalışma başlattı. Dağ taş bütün alanı arayan ekipler, 5 saat boyunca herhangi bir ize rastlayamadı.

Bir yandan ağaçlık alanlar didik didik aranırken, diğer taraftan ise AFAD ekipleri gencin yerini tespit etmek için zamana karşı mücadele verdi.

Telefonun sim kartı sökülmesine rağmen kent merkezindeki bir evde olduğunun tespit edilmesinin ardından gece saat 01.00 sıralarında arama çalışmalarına son verildi. Yardım çağrısı karşısında seferber olup 5 saat boyunca boşu boşuna dağ taş dolaşan ekipler çalışmalarını sonlandırıp geri dönerken, güvenlik güçleri sinyalin geldiği adrese yöneldi.

Heyecan yaşamak için devletin imkanları ve gönüllü kuruluşları mağdur eden genç kız, asılsız ihbar yaptığı teyzesinin evine gelen ekipleri karşısında görünce şok yaşadı.

Genç kız Van'dan Nevşehir'de yaşayan tezyesinin evine geldiğini asılsız ihbarı kendi telefonundan yaptığını itiraf etti.

İfade işlemleri için gözaltına alınarak karakola götürülen genç kız, hakkında adli işlem başlatıldı.

Nevşehir'de dün gece yaşanan ve asılsız ihbarla saatlerce polisi oyalayan 16 Yaşındaki genç kız bu akşam saatlerinde serbest bırakıldı...

Asılsız ihbarlarda bulunmamalarının altını çizen ekipler, vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.