Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'nun 2024 yılı faaliyet programında yer alan Atletizm 1. Kademe Antrenörlük Kursu, Nevşehir’de 40 kursiyerin katılımıyla başladı.

9-14 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenen eğitim programı, özel sporcuların antrenörlüğüne yönelik önemli bilgilerin paylaşılacağı yoğun bir eğitim sunuyor. Kursa katılan antrenör adayları, "Özel Eğitim, Otizm, Down Sendromu, Mental Sporcularda Performans, VIRTUS, Trisome Oyunları, Paralimpik Oyunlar, IPC" gibi konularda uzman eğitmenlerden dersler alıyorlar.

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Nevşehir İl Temsilcisi Tarkan Güney; "Özel sporcular atletizm 1 kademe antrenörlük kursunu ilimizde yapmanın gururunu yaşıyoruz. Kursumuzun açılmasında bize güvenen Federasyon başkanımız Birol Aydin ve federasyon yetkililerine, kursu tamamlayabilmemiz için üniversite tesislerini kullanımımıza açan ve personelleri ile bizlere yardımcı olan rektörümüz Semih AKTEKİN hocama. Destekleriyle biz özel sporcuların herzaman yanında olan gençlik Spor il müdürümüz Muhsin Özdemir e. Kurs boyunca tüm tüm olumsuzlukları ortadan kaldıran Uğur Güler ve Ismail Özdemir e. Kursiyerlere bilgi ve birikimini aktaran Leman Elmas , Hasan Deniz Kalaycı ve Koray Solmaz hocalarıma Nevşehir özel sporcular il temsilcisi olarak çok teşekkür ederim" dedi.