Yaşam

Nevşehir'de başıboş köpekler öğrenci ve velileri tedirgin ediyor

Nevşehir'de okulların açılmasıyla birlikte sabahın erken saatlerinde okullarına giden öğrencilerin başıboş köpek tedirginliği giderek artıyor.

Nevşehir'de okulların çevresinde bulunan köpeklerin kendilerini tedirgin ettiğini belirten öğrenci ve veliler, yetkililerin duruma müdahale etmelerini istiyor.

Bir okuyucumuzun Güzelyurt mahallesinden gönderdiği görüntülerde okulların bulunduğu alandaki başıboş gezen sokak köpekleri hem öğrencileri hem de velileri tedirgin ediyor.

"Okula rahat bir şekilde gidip gelemiyoruz"

Her geçen gün sayıları artan sokak köpeklerinin kontrol altına alınması için yetkililerden acil çözüm talep eden vatandaşlar, çocukların hem fiziki hem de ruhsal zarar görmemeleri için çaba gösterilmesini istediler. Başıboş köpeklerin sadece sabahın erken saatlerinde okula giden öğrenciler için değil diğer vatandaşlar için de ayrı bir tehdit oluşturduğuna dikkat çeken mahalle sakinleri, tüm kurumlara çağrıda bulunarak,

 “Bu benim görevim değil demeyin.

Her insan için tehlike arzeden bu başıboş köpekler için biran önce çözüm bulun. Birilerinin zarar görmesini beklemeyin. İllaki birileri zarar görsün ondan sonra bu olayı biz görelim demeyin.

 Lütfen biran önce çözüm bulun.

Gündüzlerin kısalması sabahın karanlığında okula giden çocukları düşünün lütfen” diye seslendiler.

İşte Nevşehir'in Güzelyurt mahallesinden o görüntüler!