Genel

Nevşehir'de bir garip yol hikayesi!

Yer: Kapadokya'nın Giriş Kapısı Yolu... Vatandaşlar yılan hikayesine dönen Nevşehir-Aksaray karayolu yol yapım çalışmaları ne zaman bitecek? merak ediyor.

Yer: Kapadokya'nın Giriş Kapısı Yolu... Vatandaşlar yılan hikayesine dönen Nevşehir-Aksaray karayolu yol yapım çalışmaları ne zaman bitecek? merak ediyor.

NEVŞEHİR'DE BİR GARİP YOL HİKAYESİ!

Hikâye diyoruz çünkü, yılan hikayesine dönen bir yoldan bahsediyoruz. Söz konusu yolun adı, bir çok kazaların yaşandığı Nevşehir-Acıgöl ve  Acıgöl-Aksaray yolu...

KAPADOKYA'NIN GİRİŞ KAPISI YOLU...

Tamda Nevşehir Kültür Yolu Festivalinin yapıldığı bu günlerde Başta Kültür ve Turizm Bakanımız ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız olmak üzere Sayın Yetkililerimize seslenmek istiyoruz; "Yıllardır yapımı devam eden ama bir türlü bitmeyen 70 km. uzunluğundaki Nevşehir-Aksaray karayolunun Nevşehir-Acıgöl-Güzelyurt yol ayrımına kadar olan kısmı çok bozuk. Araçlar çok zarar görüyor. Nevşehir-Acıgöl karayolu arası parça parça yapılıyor ama çalışmalar çok yavaş ilerliyor.

Nevşehirli bir vatandaşımız FİB Haber whatsapp ihbar hattına gönderdiği mesajla şikayetlerini şu şekilde dile getirdi; "Yıllardır bu yolun yapım çalışmaları devam etse de bir türlü tamamlanabilmiş değil... Acıgöl çevre yolunda tek şerit yol yapım çalışması aylardır bitmedi. Acıgöl çevre yolu çok  karanlık ve tehlikeli. Çevre yoluna biran önce aydınlatma direklerinin tekrar dikilmesi lazım.

Nevşehir-Acıgöl kara yolu yol yapım çalışması yapılan tek şeritte trafik tek şeritten sağlanıyor ama ortadaki dubalar çıkmış çoğu.

Nevşehir-Aksaray kara yolu Niğde-Ankara otoyoluna bağlandığı içim çok kalabalık bir araç trafiği var. Araç trafiği yoğun olduğu için bu yol yapım çalışmalarının hızlandırılmasını Nevşehir-Acıgöl ve Acıgöl-Aksaray karayolunun yol yapım çalışmalarının bir an önce can ve mal güvenliğimiz için bitirilmesini rica ediyoruz."

YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ!

FİB Haber Merkezi olarak, Kültür ve Turizm Bakanımız ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız başta olmak üzere ilgili yetkililerden bir çok kazalara sebebiyet veren Kapadokya'nın giriş kapısı olarak bu Nevşehir-Aksaray D-300 kara yolunda gerekli incelemelerin yapılıp karınca hızında ilerleyen Nevşehir-Acıgöl yol yapım çalışmalarının biran önce tamamlanması için hızlandırılmasını ve konforlu bir yol haline getirilmesi bekliyoruz. 

Bu kadar kısa bir mesafede yol yapmanın bu kadar zor olduğu dünyada başka bir örneği var mıdır? merak ediyoruz. Başta ulaştırma Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı olmak üzere ilgili her birimi göreve davet ediyoruz.

Artık kış gelmeden bu yol tamamlansın ve bu çile bitsin...

NOT: Muhataplardan gelecek cevabı da noktasına virgülüne dokunmadan burada yayımlayacağız.