Nevşehir'de vatandaşlar içme suyu için Çat, Kavak, Sulusaray, gibi il merkezine yakın yerlerden içme suyu dolduruyorlardı. Fakat il genelinde çok sayıda çeşme suyunun sağlık açısından içilemez raporu verilmesiyle, çeşmelerin üzerine kırmızı boyayla ‘İçilmez’ uyarısı yazıldı.

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Çevre Sağlık Kontrol Şube Müdürlüğü, vatandaşların kaynak suyunu kullanmaması için ‘Su İçilmez’ yazısı astı.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir il genelinde bulunan çeşmelerden numuneler alındı. Yapılan analizler sonrası halkın yoğun olarak su aldığı seçmelerdeki suların insan sağlığı için zararlı olduğu tespit edildi. Sağlık Müdürlüğü ekipleri, suları insan sağlığına zararlı bulunan çeşmelere “Su İçilmez” şeklinde uyarı levhası astı. Suların ph değerlerinin düşük alüminyum değerlerinin ise yüksek olduğu öğrenildi.

Vatandaşların kendi sağlıkları için uyarıları dikkate alması istendi.

Şimdi Nevşehirli vatandaşlar "Suyu kirli olan çeşmelerin" açıklanmasını bekliyor.

“Bilmediğiniz kaynaklardan su içmeyin”

İnsan sağlığı açısından içmek için uygun olmadığı uyarısı yapılan çeşmeden vatandaşlarımızın kullanmamaları rica olunur.

Nevşehirli vatandaşlarımız sıcak havalarda genellikle dışarıda oldukları için kaynağı bilinmeyen çeşmelerden su ihtiyacını giderebiliyor. Nevşehir'de kaynağı belli olmayan suların tüketiminin sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirten Uzmanlar, temiz su tüketiminin önemine dikkat çekiyor.

Kaynağı bilinen ve kontrolü yapılan musluk suyunun tüketilmesi güvenlidir. Kaynağı bilinmeyen kuyu suları gibi sular kesinlikle tüketilmemelidir. Aksi takdirde sağlık sorunlarına yol açabilir. 

Unutmayın! Kaynağı bilinen ve kontrolü yapılan musluk suyunun tüketilmesi güvenlidir. Kaynağı bilinmeyen su tüketilmemelidir.

Klorlanmış içme kullanma suyunun tüketilmesi tercih edilmelidir. Klor hastalık yapıcı mikrobiyolojik etkenleri yok etmektedir.


"Sakın çeşmeden su içmeyin' uyarısı!