Orta refüjlerdeki sulamaların yollara taşması nedeniyle trafikte yaşanan sıkıntıları çoğumuz bire bir yaşadık ya da tanık olduk... Özellikle Nevşehir'de su sıkıntısının yaşandığı yaz döneminde yanlış sulama yüzünden karayoluna dökülen sular, trafiği tehlikeye düşürmeye başladı.

Nevşehir Belediyesi Parklar ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki çimlerin fıskiyeyle sulanması sonrası yolların adeta göle dönmesi vatandaşlardan büyük tepki çekti.

Vatandaşı çileden çıkaran görüntü!

Yola sızan tehlike için duruma büyük tepki gösteren vatandaşlar Nevşehir'de bu garabeti kimse görmüyor mu? Yol mu yıkanıyor çim mi sulanıyor? Böyle bir çim sulama olur mu? Bu sulamadan kaynaklı olası bir kazada yaşanacak sonuçların müsebbibi kim olacaktır? diyerek şikayetlerini ve endişelerini dile getirdiler.

En son bugün saat:17.30 sularında Nevşehir Ürgüp yolu eski Dedeman otel mevkiinden okuyucularımızın çektiği görüntüler bu işin ciddiyetini gözler önüne seriyor. Şok eden görüntülerde yolların sularla kaplandığı ve büyük bir tehlike oluşturduğu görülüyor.

Yol mu yıkanıyor çim mi sulanıyor?

Refüjlerin hatalı sulanması sürüş ve trafik güvenliği açısından da büyük tehlike oluşturuyor. Özellikle motosiklet sürücülerini uyaran sürüş eğitmenleri bu duruma karşı tedbir alınması gerektiğini ifade ediyor.

Refüjlerdeki ağaç ve çimlerin yanlış sulama yöntemi nedeniyle yollara taşan sular yolu kayganlaştırıyor ve trafik kazalarına yol açıyor... 

Nevşehir'de yanlış sulamadan kaynaklı yollara taşan sular sebebiyle dünden bugüne yaşanan kazalara rağmen yetkililer bu kazalardan hiçbir ders çıkarmamış olacaklar ki hala tedbir almamışlar yollar adeta su gölüne dönmüş durumda...

Nevşehir'de orta refüj sulamaları can almasın! 

Bir çok kez kazaların yaşanmasına sebebiyet veren ve bilinçsiz refüj sulamasının ardından kayganlaşan yol sürücüler için büyük tehlike arz ediyor.

Orta refüjler sulanırken asfalta taşan suyun kendileri için büyük tehlike oluşturduğuna dikkat çeken motosikletliler Nevşehir Belediyesine çağrıda bulundu: “Lütfen artık orta refüj, kavşak ve yol kenarlarındaki çimlerin sulanmasında vahşi sulama yöntemi kullanmayın, damlama sulama yöntemi kullanın.”

Nevşehirli Mustafa Kesekci isimli bir vatandaşımız; "Özellikle çevreyolu ve Zübeyde Hanım Caddesin’de refüj sulamaları düzgün yapılmadığı için yollar hep ıslak. Nevşehir’de de illa birinin ölmesi mi gerekiyor önlem almanız için" diye tepkisini dile getirdi.

SULAMALAR CAN ALMASIN !

Orta refüjlerde risk var!

Orta refüjler peyzaj alanlarıdır, ölüm alanları olmasın!

Nevşehir'de çim sulama fıskiyelerinin ıslattığı yolun göle dönüşmesinin ardından gözler bir kez daha , orta refüjlerdeki sulama esnasında ıslanan yollara çevrildi.

Refüjlerden akan suyla ıslanan asfaltın motosikletliler için büyük tehlike oluşturduğuna dikkat çeken vatandaşlar, “Nevşehir Belediyesi’nin yaptığı yanlış, bizler için büyük tehlike oluşturuyor” dediler.

Bu konuda Nevşehir Belediyesi'nin gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz.

İşte Nevşehirli vatandaşı çileden çıkaran görüntüler!