Bugün 04 Eylül 2024 Çarşamba. Nevşehir'de bugün neler yaşandı? Nevşehir ve Kapadokya Bölgesinde yaşanan gelişmeleri sizler için derledik. İşte Nevşehir ve ilçelerinde sizler için derlediğimiz günün gelişen bazı olaylarından haberleri kısa başlıklarla veriyoruz. 

Nevşehir'den kısa kısa haber turu ! 

İşte Nevşehir'in gözü, kulağı ve ortak sesi FİB Haber Alo Nevşehir WhatsApp ihbar hattına "Sizden Gelen Şikayet ve İhbarlar"

Kurugöl'den korkutan görüntü! Acil ilgilenilmesi gerekiyor

Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Kurugöl köyünden geçen otobanın su kanalı uçmuş. Nevşehir Valiliği nezdinde yetkilileri göreve davet ediyoruz.

Okullar açılmadan sokak köpekleri toplansın!

Çocukları mı Seçeceğiz Sokak Köpeklerini mi? 

Başıboş sokak köpekleri Nevşehir'deki tüm mahallelerde cirit atıyor. Vatandaşlarımız okullar açılmadan sokak köpeklerinin biran önce toplatılmasını istiyor.

Nevşehir 2000 evler mahallesi TOKİ konutlarında bir okurumuz, köpeklerle ilgili yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Son dönemde köpek sayısının iyice arttığını ve artık çeteler halinde gezdiklerini söyleyen okurumuz, “Her yer sokak köpekleri ile dolu. Okullar açılmasına az bir süre kaldı daha neyi bekliyorsunuz.” dedi. Okurumuz, yetkililerin bu konuda çaresiz kaldığını vurguladı.

Başka bir FİB Haber okurumuzda; "Biz 15 Temmuz mahallesinde 134. Sokaktayız. Kayaşehir konakları ve Nizam sitesi önünde her gün ve gece sabahlara kadar köpekler yüzünden uyuyamıyoruz ve çocuklarımızı tek başına dışarı çıkartamıyoruz. Bu köpeklerin toplatılmasını rica ediyoruz, mahalleli olarak çok sıkıntıdayız.  Her gündüz bu şekilde gurup şeklinde mahallede geziyorlar gece oluncada sabaha kadar kavga ediyor ve uyutmuyorlar gerçekten yeter artık"

Görüntüde 2000 evler TOKİ köpek sürüsünden görüntüler;

Motorsiklet sürücüleri vatandaşları rahatsız ediyor.

Merhaba sesimiz gözümüz FİB Haber. Öncelikle FİB Haber ailesine ve Emniyet birimlerine teşekkür ediyorum. Son zamanlarda abartılı egzozlarıyla gece gündüz demeden rahatszlık veren araçlarla motorsikletlerle mücadele süper. Çok memnunuz. Ben bir surumu sizlerle paylaşmak istedim. Burası Nevşehir ve bir motorsiklet sürücüsü seyir halinde iken arkasında yolcu olarak oturna şahıs ayaklarıyla plakaları kapatıp her pekmezi yiyorlar. Bu konuya dikkat çekmek istedim. İyi yayınlar diliyorum. İyiki varsınız FİB Haber.

Farklı yöntemlerle plakayı kapatanları artık polis kovalayarak gerekli cezayı kesmeye başladı. Daha önceden kullanılan yöntemler, maske ile kapatma, çamur ile kapatma ve baş beresi ile kapatma yöntemleriydi. Şimdilerde işi kılıfına uydurmak için kilit yöntemine başvuruluyor.

Nevşehir Güzelyurt'ta dökülen molozlara dikkat!

Nevşehir merkez Güzelyurt mahallesinde çocuk parkının yanına düşüncesizce moloz döküp gidiyorlar. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz.

Nevşehir'de meyve ağaçları çiçek açtı 

Nevşehir il genelinde kayısı, erik ve elma başta olmak üzere bazı meyve ağaçları çiçek açtı. Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle Nevşehir’de bazı ağaçlar çiçek açtı. Normalde şubat-mart aylarında çiçek açması gereken Nevşehir'deki ağaçlar görenleri şaşırttı.

Mahallemize Bekçi istiyoruz...

Nevşehir 2000 Evler Mahllesi Zeki Soyak parkı mevkiinde her akşam kavga döğüş var. Araba sesleri motor sesleri kavga gürültü. Sizden rica ediyorum bir haber yapın yetkililer duysun artık sesimizi huzurumuz kalmadı. Mahalle sakinleri oalrak burada bekçi görevlendirilmesini rica ediyoruz. 

Nevşehir Derinkuyu Çakıllı köyünde gün batımı

Gün batımı görüntülerini cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alan Çakıllı köyünden Tuncay Dalcı'ya teşekkür ediyor bu muhteşem görüntüleri gurbetteki hemşehrilerimize armağan ediyoruz.

Nevşehir'de İnsan hayatı bu kadar basit olmamalı!

Çocuklarım öksüz kalabilirdi...

Merhaba FİB Haber. Ben, Cappadocia marriot otel de çalışıyorum ve her gün Nevşehir Aksaray yolunu kullanarak işime gitmek zorundayım. Bu gün katliam gibi bir kaza ile karşı karşıya geldim. Karacaören Acıgöl istikametinde yol yapım çalışması esnasında iş makineleri bilinçsiz bir şekilde trafiğe çıkıyor. Bu sabah büyük iş makinası Karacaören köyü yol güzergahı üzerinde bulunan Karataş market önünden yola bakmadan yine aynı şekilde trafiğe girdi. Benim olduğum aracı görmezden gelip 115 km sürat ile kepçeye vurmaktan zor kurtuldum canıma kast etti. Durumu gereken yerlere bildirdim ama ne yazık ki "dikkat et" diye yanıt aldım. Sizlerden ricam FİB Haber vasıtasıyla bu durumu düzeltmek hiç kimsenin canı yanmasın ben evli 3 çocuk babasiyim 3 çocuk ta bu gün öksüz kalabilirlerdi. İnsan hayatı bu kadar basit olmamalı. Nevşehir Valisi başta olmak üzere ilgilileri göreve davet ediyorum."