Nevşehir merkez ilçeye bağlı Boğaz Köyü'nde yaşayan İbrahim ve Musa Karaşahin kardeşler, bitkin halde buldukları yavru şahini besledi daha sonra doğal ortamına bıraktı.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir merkez ilçeye bağlı Boğaz Köyü'nde yaşayan İbrahim ve Musa Karaşahin kardeşler, tarlalarında aç ve susuz bitkin halde olan bir yavru şahin keşfetti. Yavru şahinin annesi tarafından yuvadan atıldığını ya da düştüğünü düşünen Karaşahin kardeşler, onu özenle besleyerek hayata döndürdü. Duyarlı vatandaşlarımız kendine gelen yavru kuşu yine aynı yerde doğaya saldılar.

FİB Haber Merkezine açıklamada bulunan İbrahim Karaşahin, Boğazköy akyokuş mevkiinde ki bir kabak tarlasında çalışırken bir yavru şahin gördük. İlk gördüğümüzde halsiz ve kırılgan bir halde olduğunu, ancak su verip karnını doyurduktan sonra gözleri açıldı şimdi sağlıklı ve güçlü bir kuş haline geldiğini dile getirdi.

Doğanın dengesi içinde her canlının yaşama hakkına saygı duyulması gerektiğini vurgulayan Karaşahin, şahini doğasına bırakarak kendi yaşam alanına geri döndürmenin önemine değindi.

Duyarlı vatandaşlarımız İbrahim ve Musa Karaşahin kardeşlere bu hassasiyetleri ve örnek davranışları için teşekkür ediyoruz.