Nevşehir merkez ilçeye bağlı Uçhisar kasabasında cami imamı Talha Kocaöz tarafından başlatılan "Cami Market" projesi yaz Kur'an kursuna çocukların ilgisini artırdı.

Uçhisar'da  "Cami Market" projesi Kur'an kursuna ilgiyi artırdı

Uçhisar Yeni Teşvikiye camii imamı Talha Kocaöz çocuklar için düzenlediği ücretsiz cami market projesi Yaz Kur'an kursunda da büyük ilgi gördü.

Yeni Teşvikiye camiinde devam eden yaz Kur'an kursuna öğrencilerin camiye ilgisini artırmak amacıyla başlatılan proje kapsamında, caminin bir köşesinde hazırlanan raflarda meyve suyu, kek, bisküvi, çikolata gibi ürünler yer alıyor.

Talha hoca camiye gelen çocuklara her gün ücretsiz cami marketten ikram dağıtıyor. Ayrıca haftanın bazı günlerinde yardımsever kardeşlerimiz desteğiyle döner ekmek, çiğköfte, dondurma, meyve ikramida yapıyor. Çocuklar öğrenmenin yanı sıra eğleniyor da halı saha, yüzme gibi etkinlikler de yapmaya çalışıyor.

Cami imamı Talha Kocaöz kurslarda Kur'an-ı Kerim başta olmak üzere, temel dini bilgiler, Peygamber'in hayatı ve ahlak derslerinin yanı sıra yüzme, futbol gibi sosyal etkinliklerin de düzenlendiğini belirtti.

Hayırseverlerin projeye destek verdiğini kaydeden Kocaöz, "Çocuklarımızın camiye ilgilerini artırmak için sosyal etkinliklerimizi düzenledikten sonra hayırseverin katkılarıyla oluşturduğumuz 'Cami Market'imizde ikramda bulunuyoruz." Amacımız çocuklara camiyi, namazı sevdirmek. Bu sene öğrenci sayısı ikiye katladı. Cami markete hayırseverlerimizin yardımlarını bekliyoruz" dedi.

Editör: İbrahim UYSAL