Nevşehir İl Özel İdaremiz tarafından sıcak asfalt yapılan ve Kapadokya’nın turizm merkezlerini birbirine bağlaması nedeniyle büyük önem taşıyan Çardak-Cezaevi yolu törenle trafiğe açıldı.

 Ürgüp, Uçhisar ve Göreme’yi, Derinkuyu ve Kaymaklı’ya bağlaması nedeniyle çevreyolu pozisyonunda olan 7 kilometrelik Çardak-Cezaevi yolunda sıcak asfalt çalışması Nevşehir İl Özel İdaremiz tarafından geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı.

Çizgi çalışmaları yapılan yol, trafik işaret ve bilgilendirme levhalarının da yerleştirilmesiyle kullanıma hazır hale geldi.

Yol, Çardak köyünde düzenlenen törenle trafiğe açıldı.

Törene Vali Ali Fidan, AK Parti Milletvekilleri Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan, MHP Milletvekili ve Grup Başkanvekili Filiz Kılıç, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Çam, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Naci Feralan, İl Genel Meclis Üyeleri, İlçe Kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, muhtarlar ve davetliler katıldı.

FİDAN: “ÖNEMLİ BİRBAŞARI ELDE ETTİK”

Törende konuşan Vali Sayın Ali Fidan, sene başında İl Özel İdaresinin etkin, en hızlı, en verimli hizmetleri yapabilmek için giderleri azaltma, tasarruflu davranma, mevcut kaynaklara ilave olarak yeni kaynaklar oluşturma, eldeki imkanları en etkin ve en verimli şekilde kullanma kararı aldıklarını söyledi.

Bu yolda da başarılı olduklarının altını çizen Vali Fidan, “240 kilometre asfalt planlamıştık. Yüzde 95 civarında gerçekleşme var. Yapamadıklarımızı da inşallah 2025 yılının ilk sezon açılışında gerçekleştireceğiz. Önemli bir başarı bu anlamda elde ettik. Zaten çalışma dönemi başlangıcı da ağırlıklı çalışmalarımızı köy altyapısına başta asfaltlama çalışmaları, içme suyu, GES, kanalizasyon bu tür çalışmalara ayırdık. Şu an için sadece Nevşehir'de bir köyümüzde su sıkıntısı var. O da su kaynağı bulamıyoruz. Bulduğumuzda onu da gidereceğiz. Onun dışında su miktarı anlamında hiçbir köyümüzde şu anda su sıkıntımız yok. Bunu memnuniyetle ifade etmek istiyorum. Bu anlamda başarılı olduk.” dedi.

FİDAN: “NİTELİKLİİNSAN GÜCÜYLE ÇALIŞIYORUZ”

Vali Fidan, İl Özel İdaresinin nitelikli insan gücüyle çalıştığını vurgulayarak, “İl Özel İdaremizin tabii başarılı olmasının birinci şartı nitelikli insan gücüyse, ikinci şartı malzeme, araç gereç. Bu anlamda da İl Özel İdaremizi biraz daha geliştirelim, kuvvetlendirelim istedik. İl Özel İdaremize 95 milyon lira tutarında araç gereç kazandırdık. 7 greyderimiz vardı,2 tane daha greyder ekledik. Üç tane yükleyici kazıcı ekledik. 1 tane ekskavatör ekledik. 2 tane kamyon, 3 tane çöp kamyonu, 1 tane, vidanjör, 1 tane arazöz ve bunun dışında da gelecek yıl hem kalitemizi hem hızımızı artıracağımız 1 agrega yıkama makinesi ve 2 tane de asfalt serimini daha da hızlandıracak kombi araç alımını başlattık. Bu araçlarımızın hepsi yıl sonuna kadar elimizde olacak. Bu araçlarımızı da İl Özel İdaremize kazandırmış olacağız. Bu araçlar 95 milyon lira tutanında ama biz bu araçlar için sadece 39 milyon lira ödedik.” diye konuştu.

ÖZGÜN: “HEDEFİMİZULAŞIMIN KALİTESİNİ ARTTIRMAK”

AK Parti Milletvekili Süleyman Özgün de açılışların devamını beklediklerini söyledi. İl Genel Meclis Başkanlığı yaptığı dönemde Çardak-Cezaevi yolu için çok emek sarf ettiğini kaydeden Özgün, “O zaman kamulaştırmasını başlatmıştık. Ve bugün tekrar açılışını görmek nasip oldu. Bu beni gerçekten çok mutlu etti. Aynı şekilde diğer bir yolumuz da Balcın ve Ankara Aksaray yolumuz arasındaki yoldu. Sağ olsunlar İl Özel İdaremiz ve ekiplerimiz orayı da tamamladı. Benim Meclis Başkanlığı dönemimdeki görevimde içimde ukde kalan bir durumdu ama elhamdülillah şimdi biz buraları açtık. Burada emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşımız, milletimiz ve şehrimiz için ne gerekiyorsa elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ulaşımın kalitesini arttırmak için hedefimiz var. Allah nasip ederse ileriki yıllarda da köy yollarımız olmak üzere imkan dahilinde yolun kalitesini artırmak için adımlar atacağız.”

ÇALIŞKAN: “YOL MEDENİYETTİR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Eğer bir ülkede yol yapamıyorsanız o ülke için medeni diyemezsiniz” sözünü hatırlatarak şöyle konuştu: “Biz yol açılışlarında sadece yolların bir yerden bir yere geçmek için ulaşmak için üzerinden geçtiğimiz bir araç olarak görmüyoruz. Yol ticaret demek, yol ekonomi demek, yol turizm demek. Özellikle bu açtığımız Çardak yolumuz bu bölgemizdeki patates üreticilerimizin çok sık kullandığı çok önemli bir yol. 7 kilometrelik bir yolu kırk beş günlük bir süre içerisinde yaklaşık 38 milyon liralık bir yatırımla tamamlamış bulunuyoruz.”

İl Özel İdaresinin sene başında 240 kilometrelik bir hedef koyduğunu ve bunun yüzde 95’ini tamamladığını kaydeden Çalışkan, İl Özel İdaresi yetkililerine ve çalışanlarına teşekkür etti.

“KUZEYBATI ÇEVREYOLUNUN İHALESİNİ 19 EYLÜL'DE YAPTIK”

Çevre yolu ve Acıgöl yoluna da değinen Çalışkan “Nevşehir'de yol açılışları söz konusu olduğunda en önemli konulardan biri memleketimizin kuzeybatı çevre yolu. 16,7 kilometrelik bu çevre yolunda da 19 Eylül'de ilk ihalemizi yaptık. Allah nasip ederse çevre yolumuzu da açacağız. Şu an devam eden Acıgöl yolumuz var. Acıgöl yolunda en öncelikli isteğimiz otobana bağlamak ve ardından da Aksaray dönüşüne kadarki yolu tamamlamak.”

KILIÇ: “CUMHURİTTİFAKI OLARAK HEMŞEHRİLERİMİZE LAYIK OLDUĞU HİZMETİ GETİRMEK İÇİNÇALIŞIYORUZ”

Bütün köylere en iyi hizmeti götürmek için gayret sarfettiklerini aktaran Kılıç, şunları aktardı: “Nevşehirli hemşehrilerim için ne yatırım yapsak, ne yapsak az. Her şeyin en iyisine layık onlar. Hemşerilerime en iyisini sunmak adına başta Sayın Valimiz olmak üzere vekillerimiz olmak üzere il protokolümüz olmak üzere elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bundan sonrasında da çok daha iyi yollarda köyümüze, köylümüze, beldemize ilçemize, şehrimize hizmet getirebilmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Gayet güzel rakamlar verildi. İnşallah 2025’te bozuk hiçbir köy yolu kalmaması için gayret sarf ediyoruz. Bu konuda da sayın valimizin önderliğinde sayın bakanlarımızla görüşmelerimiz oluyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu noktada sağ olsun ilimize gösterdiği teveccüh çok fazla. İnşallah gene bu birlik beraberliğimizi koruyarak birlikte hareket ederek Cumhur İttifakı olarak bizler Nevşehirli hemşehrilerimize layık olduğu hizmeti en kısa zamanda getirmek için ve en iyisini getirmek için her alanda sadece yol yapımında değil, her türlü eksiğimizi tamamlayabilmek ve en iyi şekilde tamamlayabilmek için inanın gece gündüz gayret sarf ediyoruz.”

ÇAM: “YOL YAPIMINDA YÜZDE 95 BAŞARI YAKALANDI”

Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Çam da, 2024 yılında 240 kilometre yol yapım çalışması planlandığını belirterek, bunun yüzde 95 oranında gerçekleştiğini belirtti.2024 yılı sezon sonu itibariyle 225 kilometre yol yapıldığını aktaran Çam, 31 kilometre 1. kat sathi asfalt, 187 kilometre 2. Kat sathi asfalt ve 7 kilometre bitümlü sıcak asfalt yapıldığını söyledi.

FERALAN: “MİLLETİNEMANETİ İÇİN HASSASİYETLE HAREKET EDİYORUZ”

İl Genel Meclisi Başkanı Feralan da, meclisin, mesuliyetin idrakinde olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Milletin emanetini gözetme konusunda hepimiz azami hassasiyet  ve dikkat içerisinde hareket ediyoruz ve edeceğiz. Şiarımız millete hizmette üzerimize düşeni yapmak, haddimizi bilerek, görevimizi bilerek, tevazuyu elden bırakmadan, zamanımızı da iyi kullanarak bu millete hizmette bir paydaş olmaktır. Seçilmiş olmamız milletin üzerinde bir konuma yükseldiğimiz anlamına gelmemeli. Tam aksine seçilmiş olmamız bizi milletin hizmetkarı konumuna getiriyor. O yüzden milletimizin her zaman yanında ve hizmetindeyiz. Yerel yönetimler de 5 yıllık görev sürelerimiz dolduğunda hizmetinde olduğumuz halkımız bizden memnun olsun, razı olsun, bir kere samimiyetle Allah razı olsun desin yeter. Sorumlu olduğumuz duygusundan sapmayacağız, halkımıza olan sorumluluğumuzu unutmayacağız. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. İşte bu anlayışla hizmet etmeye gayret edeceğiz.”

Konuşmaların ardından Çardak-Cezaevi yolu İl Müftü Yardımcısı Mahmut Taşyapan duasının akabinde kurdele kesilerek hizmete açıldı.

FİB Haber Merkezi olarak emeği geçenlere teşekkür ediyor, tüm vatandaşlarımıza kazasız, belasız, mutlu yolculuklar dileriz.