Son dönemlerde hızla artan ve binlerce kişiyi mağdur eden dolandırıcılık olaylarına bugün Nevşehir'de bir yenisi daha eklendi. Hukuk bürosu kılıfına giren dolandırıcılar, sahte ' ceza dosyanızın son günüdür' mesajları ile vatandaşları hedef alıyor.

Nevşehir'de bugün yaşandı. Benim başıma gelmez demeyin... Bu dolandırıcılık yöntemine dikkat edin.

'Ceza dosyanızın son günü' yalanıyla vatandaşları oltalıyorlar

Nevşehir'de yaşayan Mustafa E., cep telefonuna gönderilen “Uzlaşma ceza dosyanızın onay günüdür. Bilgi için arayınız” yazılı mesajı geldi.  Bununla da yetinmeyen dolandırıcılar Mustafa E.’ye idari takip tazmin bedeli olarak ....... yatırması için iban numarası gönderdiler.

Mesajları gören Mustafa E., E Devlet üzerinden kontrol ettiğinde hakkında bir icra takibinin bulunmadığını gördü.

Mustafa E., söz konusu mesajı gönderenler hakkında şikayetçi olacağını dile getirerek, vatandaşları telefonlarına gelen mesajlar konusunda uyardı.

"...Sayılı Ceza dosyanızın son günü' yalanıyla vatandaşları oltalıyorlar...

UYAP (Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi) adına atılan bu SMS'lerde kullanılan dil ve ifade, gerçekten bir hukuk bürosundan gelmiş gibi algılanabiliyor. Bu durum, vatandaşların dolandırıcıların oltasına daha kolay düşmesine neden oluyor.

Mesajda belirtilen link ise tamamen sahte. Vatandaşlar, UYAP ismini gördükleri bu sahte linke tıklayarak dolandırıcılık tuzağına düşüyorlar. Unutulmamalıdır ki, UYAP'ın resmi internet sitesi https://www.uyap.gov.tr/ adresindedir.

Her zaman olduğu gibi, vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları, kişisel bilgilerini paylaşmamaları ve resmi kurumlarla iletişim kurarken mutlaka resmi kanalları kullanmaları gerekmektedir. Bu tür şüpheli mesajlar ve e-postalarla karşılaşıldığında, durumun ilgili güvenlik birimlerine bildirilmesi önemlidir.