Nevşehir'de binaların, alt geçit ve tarihi eserlerin duvarlarına saçma sapan yazılar yazan insanlara vatandaşlar tepki gösteriyor. Vatandaşlar, görüntü kirliliğine sebep olan yazılardan şikayetçi...

Son günlerde iyice arttığı gözlenen duvar yazıları kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından ev ve işyerlerinin duvarlarına sprey boyalarla yazılıyor. Apartman daireleri, alt geçitler ve bina duvarlarının dahi bu tür duvar yazıların yazıldığı Nevşehir'de ev ve işyeri sahipleri bu durumdan rahatsız olduklarını dile belirttiler.

Evlerinin duvarlarına yazılan bu yazılardan şikâyetçi olan vatandaşlar; “Bu yazıları temizlemek için artı masraf yapmak zorunda kalıyoruz, temizledik varsayalım yerine yenisi yazılıyor” şeklinde konuştular.

Kim tarafından yapıldığı belli olmayan duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Yaşanan bu durum Nevşehir’e yakışmıyor. Kentimizin görüntüsünü bozuyor” ifadelerini kullandı.

Nevşehir'de çirkin duvar yazıları

Nevşehir merkez Kıratlıoğlu mahallesi Akar sokak üzerinde bulunan atıl bir binasının duvar üzerine yazılan okul ve sağlık ocağı karşısındaki duvar yazısından rahatsızlık duyan mahalle sakinleri durumu kınıyarak duvar yazılarının temizlenmesini talep ettiler.

Nevşehir Merkez İbrahim Paşa Mahallesi Fatih sokakta bulunan Çorapçıoğlu Camii yanında bulunan boş arsa girişinde kaldırım taş üzerine uygunsuz yazılar da görenlerden tepki topluyor.

Vatandaşlar, belediye ekiplerinin zaman içerisinde bu yazıları silmelerine karşın, kısa süre sonra yeniden yazılar yazıldığını kaydettiler. Yazılan duvar yazılarının ise siyasi, toplumsal ve aşk içerikli mesajları içerdiğini ve duvar yazısı yazanların Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü’ne ihbar edilmesini söyleyen vatandaşlar; “Yetkililerin bu konu da daha duyarlı olmaları gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kaydettiler.

Vatandaşlar, ‘Bazı kendini bilmez insanların yazmış olduğu bu tür toplumsal, isyanı teşvik edici ve müstehcen yazıların mahallemizde yer alması nahoş bir görüntüye neden oluyor. Şehrin göbeğinde bu yazıları yazanlar her kimse bir an önce bulunup cezalandırılmalıdır’ dediler. 

Öte yandan Nevşehir'de çeşitli yerlere boyalarla yazılan duvar yazılarını temizlemek, büyük emek ve zaman kaybına neden oluyor. Nevşehir Belediyesi yetkilileri de, kenti kirleten bu yazıları yok etmek için kamu bütçesinden harcama yapıldığını hatırlatarak, kirletenleri duyarlı olmaya çağırdı.

İşte Nevşehir'de tepki çeken duvar yazıları ...