Yaşam

Nevşehir'de engelli ve eski hükümlü proje başvuruları başladı

Nevşehir'de engelli ve eski hükümlü proje başvuruları başladı. Kendi işini kurmak isteyenler 6 Aralık tarihine kadar başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilir.

Nevşehir İŞKUR  tarafından kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü kişilere yönelik hibe desteği veriyor.

Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Bendeş , hibe desteğine başvuruların bugün itibarıyla açıldığını ve başvuruların 6 Aralık'ta sona ereceğini belirtti.

Engelli ve Eski Hükümlülere Hibe Desteği hakkında Şube Müdürü Ali Bendeş yaptığı açıklamasında şunları ifade etti;

DEĞERLİ ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜ VATANDAŞLARIMIZ;

2025/1 dönemi engelli ve eski hükümlü proje desteği başvuruları 18.09.2024 tarihi (Bugün) itibarıyla alınmaya başlanmıştır.

Son Başvuru Tarihi: 06 Aralık 2024

Başvurular 6 Aralık 2024 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden online olarak yapılabilecektir.

Diğer projeler ise 6 Aralık 2024 tarihi mesai saati sona erene kadar il müdürlüklerine bir (1) asıl ve bir (1) kopya olarak elden verilecek veya posta ile gönderilecektir.

Ancak eski hükümlü kendi işini kurma hibe desteği başvurularının Adalet Bakanlığı’nın ilgili birimleri (Denetimli Serbestlik Müdürlükleri, Koruma Kurulları gibi) aracılığı ile il müdürlüğüne iletilmesi gerektiğinden eski hükümlünün doğrudan kendisinin yapacağı başvurular dikkate alınmayacak ve proje sahibine iade edilecektir.

İl müdürlüklerine elden, posta yoluyla veya e-Devlet üzerinden yapılan başvurularda, mutlaka konu ile ilgili görevli personel veya yönetici tarafından proje sahibi ile yüz yüze görüşme yapılarak kişinin projesi hakkında bilgi sahibi olunması, proje sahibinin proje içeriğine hâkim olup olmadığı, projenin içeriği, bütçe yapısı, sürdürülebilirliği, kendi kaynağı ve katkısının olup olmadığı, hazırlanan projenin işgücü piyasası ile uyumlu olup olmadığı gibi hususlar ele alınarak ve bütün evrakları kontrol edilerek varsa eksiklikler ve geçersiz evraklar sözlü ve yazılı olarak bildirilecektir.

Elden yapılan başvurularda başvuru formunun Kurum internet sayfasında yayımlanan/ekte gönderilen güncel başvuru formu ve diğer evrakların güncel olmasına özellikle dikkat edilecektir. Resmi nitelikteki belge ve evrakların ya onaylı fotokopisi olacak ya da aslı görülerek onaylandıktan sonra evrak kabul edilecektir.

Süresi içerisinde eksiklikleri tamamlanmayan projeler, il müdürlüğü tarafından başvuru sahibine iade edilecektir. Hiçbir şekilde eksik veya geçersiz belgesi olan proje dosyaları kabul edilmeyecektir" dedi.