Nevşehir'de tek başına yaşayan 57 yaşındaki Adnan Dölek beyne pıhtı atması sonucu sol tarafına felç indi. Sol tarafına felç inmesi sonucu sol bacağı ve sol kolunu kullanmakta güçlük çeken ve yüzde 67 engelli raporu bulunan Dölek, en büyük arzusu ise üç tekerlekli elektrikli bisiklete sahip olmaktı.

Haberimiz ses getirdi ve vicdanın şehri Nevşehir yine kendine yakışanı yaptı...

Nevşehir'in sesi ve ortak platformu www.fibhaber.com da geçtiğimiz gün duyurduğumuz "Nevşehirli felçli vatandaşın tek isteği elektrikli bisiklet!" haberimiz sonrası daha 24 saat geçmeden telefonlarımız susmadı ve her zaman olduğu gibi yine duyarlı vatandaşlarımız kayıtsız kalmadı.

Haberimizi okuyarak FİB Haber'e ulaşan ve isminin verilmesini istemeyen hayırsever vatandaşlarımız Nevşehirli felçli vatandaşımız 57 yaşındaki Adnan Dölek'in hayalini süsleyen elektrikli bisiklet aracını satın alarak kendisine teslim etti.

Üç tekerlekli bisiklet hayalini 2 yürekli Nevşehirli gerçekleştirdi...

Şimdi çok mutlu...

İsmini vermek istemeyen 2 hayırseverimiz sayesinde yüzü gülen 57 yaşındaki felçli vatandaşımız Adnan Dölek; "Rabbim kimseyi yalnız ve çaresiz bırakmasın. Elektrikli bisiklet hayata tutunmam için en büyük hayalimdi ve şimdi bu hayalim gerçek oldu. Açıkcası bu kadar çabuk olacağını düşünmemiştim. Hayırseverlerimiz bu bisikletle benim yürüyen ayağım bacağım kolum oldular.  Başta bu akülü sandalyeyi hediye eden hayırseverlerimiz olmak üzere, vesile olan FİB Haber ailesine çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Vatandaşımızın yüzünün gülmesine vesile olan Nevşehirli hemşehrilerimizden Allah razı olsun...

"Güzel insanlar diyarı ve vicdanın şehri Nevşehirli olmak her daim ayrıcalıktır." Bu kadim şehir içerisinde yaşayan duyarlı, darda kalanın yardımına koşan, paylaşmayı bilen güzel insanlarla yarınlara umut olmaya devam ediyor.

Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa ;
Kim, (mümin) kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir.
Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır. 
Kim bir müslümanı(n kusurunu) örterse, Allah da Kıyamet günü onu(n  kusurunu) örter.
Hz. Muhammed (asm)
(Buhârî, Mezâlim, 3; Müslim, Birr, 58.)