Eğitim

Nevşehir'de Fevzi Dirikoç Fen Lisesi Açıldı

Nevşehirli hayırsever iş insanı Fevzi Dirikoç tarafından yaptırılan, Nevşehir Fevzi Dirikoç Fen Lisesi binasının açılışı yapıldı.

Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehirli hayırsever iş insanı Fevzi Dirikoç tarafından yaptırılan Fen Lisesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Vali Fidan; "Hayırsever Dirikoç ailesine teşekkür ediyor, okulumuzun öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Hayırsever İş İnsanı Fevzi Dirikoç ve ailesi adına kürsüye gelen Filiz Dirikoç Acar törende yaptığı konuşmasında; "Bugün burada ailemiz için çok büyük anlam ifade eden Fevzi Dirikoç Fen Lisesi açılış töreninde bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere çok teşekkür ederek sözlerime başlamak isterim. Hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Ülkelerin gelişimi yalnız devlet erkanının çabaları ve katkılarıyla sınırlı kalmamalı, hiç şüphesiz ki varlıklı insanlarımızın da bu kapsamda gayret ve cömertliklerini göstermeleri gerekmektedir.

Ailemiz Yüce Yaradan’ın bizlere bahşettiği imkânları “kazancımız Allah yolunda harcadıklarımızdır” düsturundan yola çıkarak yıllardır gerek memleketimizde ve gerekse İstanbul’da olmak üzere çeşitli hayır işleri yapma gayreti içindedir. Ticari faaliyet gösteren işletmelerimiz de  istihdama katkı sağlayan çabalarımızın yanında, güzel atlar diyarı olarak sadece Türkiye’nin değil dünyanın da gözbebeği olan memleketimiz Nevşehir’imize de Sağlık Ocağı, Lise binası, Nevşehir Üniversitesinde eğitim fakültesi binaları, camiler ve kuran kursları gibi hizmetlerin yapımına katkılarımızı sunmaktan gurur duyuyoruz. Rahmetli Dedem Asım Dirikoç önderliğinde başlayan hayır işlerimizi bugün kıymetli babam Fevzi Dirikoç’un yaptırdığı Fen Lisesi binası ile taçlandırmanın sevinci içerisindeyiz. Gençlerimizin eğitimlerine katkı olacak okulumuzun 2024-2025 eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Fevzi Dirikoç Fen Lisesi Binasının yapımında her zaman kaliteli işlere imza atan kıymetli Dayım Ünal Kalfağlu’na ve kıymetli evlatları Furkan Kalfaoğlu ve Gizem Kalfaoğlu Ay’ada teşekkürlerimi sunmayı bir borç biliyorum. Tüm hemşerilerimize, öğrenim görecek evlatlarımıza ve Milli Eğitim camiasına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bizleri bu günde yalnız bırakmadığınız için hepinize bir kez daha teşekkür ederek sözlerimi noktalamak isterim. Saygılar sunuyorum." dedi.

Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, Vali Yarımcısı Kübra Karaalioğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, İl Jandarma Komutanı  Jandarma Kıdemli Albay Numan Öksüz, Nevşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları Ahmet Çöler, Hasan İler ve Veli Kırşehirli, Uçhisar Belediye Başkanı Abdullah Çamcı, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Müdür Yardımcıları Murat Saltık, Murat Dildöken, Şube Müdürü Yusuf Aydoğmuş, Nevşehirli hayırsever iş insanları Mehmet Ali Öbekli, Bayram Sağlam, Fevzi Dirikoç ve ailesi ile Filiz Dirikoç Acar, okulun inşaat işini üstlenen yüklenci firma "Kalfaoğlu Yapı" adına hayırsever Dirikoç ailesinden Ünal Kalfaoğlu, NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin, Yönetim kurulu üyeleri iş insanlarımız Yaşar Eroğlu, Fazıl Çekirdekçi, Yavuz Filikçi, Mehmet Filikçi, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili İş İnsanı Habil Uluer, Nevşehir NEVESOB Başkanı Mehmet Pınarbaşı, AK Parti İl Başkanı Muhammed Feyzi Aygün, MHP İl Başkanı Adnan Doğu, İYİ Parti İl Başkanı Ali İhsan Parlatan, CHP İl Başkan Yardımcısı Cengiz Gülen, Gençlik Kolları Başkanı Ömer Seviç, Yeni Mahalle muhtarı Süleyman Balalan, İlçe Milli Eğitim Müdürleri,  Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Harun Öcal,MÜSİAD Nevşehir Şube Başkan Yardımcısı Murat Çopur, il  protokolü üyeleri, iş insanları, vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz katıldı.