İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları dünya kamuoyunda protesto edilirken tüm dünyadan Filistin’e destek mesajı vermeye devam ediyor. İlimiz Nevşehir'de de İsrail’in Gazze de uyguladığı zulme dur demek için protestolar sürürken Nevşehirli iki minik öğrencilerin de alkışlanacak anlamlı bir hareket geldi. Nevşehirli öğrenciler, Gazzeli çocuklara destek olmak için biriktirdikleri paralarını İl Müftüsüne teslim ettiler.

Nevşehir'de yaşayan Reyyan Soylu ve Ela Korkmaz adlı iki kız çocuğu, apartmanlarının önünde incik-boncuk satarak biriktirdikleri paralarını Gazzedeki kardeşlerine gönderilmek üzere il Müftüsü Kazım Güzel' e teslim ettiler. İl Müftüsü, çocukların bu duyarlılıklarından dolayı kendilerini tebrik etti.

Reyyan Soylu; "Filistin'deki kardeşleri için bir şey yapmak istediklerini belirterek, "Bu yardımlar yeterli olmuyor ama yine de elimizden geldiğince yapmaya çalışacağız. Atalarımız boşuna söylememişler "damlaya damlaya göl olur" herkes aynı hassasiyeti gösterirlerse Gazzeli kardeşlerimiz kurtulur. Biriktirdiğimiz paraları dualarımızla birlikte gönderiyoruz." dedi.

Editör: İbrahim UYSAL