Nevşehir'de özellikle gece saatlerinde yüksek ses ve abart egzozla gezen, çıkardıkları gürültüyle çevreyi rahatsız eden araç sürücülerine ceza yağdı.

Nevşehir'de Abartı Egzoz Ve Yüksek Ses Çıkaran Araçlara Ceza Yağdı

Nevşehir il merkezinde trafikte ses kirliliğine neden olan abart egzozlu araçlar Nevşehir'de İl Emniyet Müdürlüğünün denetimlerine takıldı. 

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler şehir genelinde halkın huzur ve güvenliği için uygulamalarını sürdürüyor. Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan motosikletli yunus timleri ile trafik polisleri şehrin merkezinde yüksek ses ve abart egzoz ile çevreyi rahatsız eden araçlara yönelik gece saatlerinde denetim gerçekleştirdi.

Ekiplerce durdurulan araç sürücülerine yüksek sesle müzik dinlemek ve abart egzoz araç kullanmaktan cezai işlem uygulandı.

Vatandaşlar Nevşehir polisine teşekkür ederken bu uygulamanın devam etmesini istiyor.

 Ceza yememek için  plakalarına bakın neler yapıyorlar...

Gerçek motor tutkunlarına, "motorcu" olmayı yaşam biçimi haline getirmiş olanlara sözümüz yok. Onlar bu alete binmenin adabını biliyorlar. Sözümüz "Ben buradayım" diyecek başka hiçbir meziyeti olmayan, üstüne çıktığı motoru bağırtarak kendini var etmeye çalışan kifayetsizlere, edepsizlere, görgüsüzlere...

Öyleki gece gündüz egzoz patlatan, kasksız, ışıksız ehliyetsiz plakasız motorsiklet kullanan sürücüler hem rahatsızlık veriyor hemde trafiği de tehlikeye sokuyor.

Yaptıklarının yanlış olduğunu bile bile bunu yapanlara tepki büyük. Kurallara uymak yerine, ceza yememek için motosiklete takılan katlanabilir plaka kullananı mı, ara sokaklara saklananlarımı, plakalarına bez bağlıyanları mı ararsın...

Öte yandan abart egzozlu araçlardan dolayı dertli Ürgüp ve Avanoslu vatandaşlarda aynı uygulamanın ilçelerinde de gerçekleştirilmesi için yetkilileri göreve davet ettiler.