Eğitim

Nevşehir'de “Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyet” Etkinliği Düzenlendi

“3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği birimi koordinesinde “Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyet” etkinliği düzenlendi.

“3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği birimi koordinesinde “Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyet” çalışmaları doğrultusunda, sporun ve fiziksel aktivitenin gücünden hareketle gönüllü öğretmenler ve Arama Kurtarma Birliği (AKUB) üyelerinin katılımı ile doğada gece yürüyüşü etkinliği düzenlendi.

Fiziksel, bilişsel ve sosyal büyüme şartlarının geliştirilmesi, okul ve kurumlarda çalışanların ve öğrencilerin hareketli yaşama teşvik edilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda öğrencilerin, öğretmenlerin ve çalışanların; sportif ve sosyal faaliyetlere kontrollü ve planlı bir şekilde katılımlarının sağlanması, çocukların her türlü kötü alışkanlıktan uzak tutulması, sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkı sunulması hedefleri doğrultusunda hareketli yaşam ve sportif faaliyet etkinlikleri yıl boyunca devam edecektir.