Millî Eğitim Bakanlığı ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) iş birliğiyle hayata geçirilen İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında görevlendirilecek kişilerin belirlenmesi için Nevşehir Valiliği toplantı salonunda Kur’a çekimi yapıldı.

Nevşehir İŞKUR İl Müdürlüğü ile Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, 670 kişi 9 ay süreyle çeşitli görevlerde istihdam edilecek

Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, eski adıyla Toplum Yararına Program (TYP) olarak bilinen ve şimdi İşgücü Uyum Programı (İUP) adıyla yeniden düzenlenen program kapsamında, 670 kişi 9 ay süreyle çeşitli görevlerde istihdam edilecek. Program kapsamında çalışanlar, haftada 22,5 saat çalışarak asgari ücretin yarısı olan 8.500 TL maaş alacaklar.

Nevşehir'de İŞKUR 2024-2025 İşgücü Uyum Programı Kura Çekimi

Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, eski adıyla Toplum Yararına Program (TYP) olarak bilinen ve şimdi İşgücü Uyum Programı (İUP) adıyla yeniden düzenlenen program kapsamında, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda temizlik işlerinde çalıştırılmak üzere bugün sabah saat 09:00’da Valilik Toplantı Salonunda noter kura çekilişi yapıldı.

Nevşehir 6. Noter Başkatibi İbrahim Özsoy tarafından çekilen kuraya, Nevşehir İŞKUR Müdür Yardımcısı Ali Bendeş ile Milli Eğitim Müdür yardımcıları ve iş için başvuru yapan vatandaşlar katıldı.

Nevşehir merkez ve ilçeleri için kura çekimi tamamlandı.

Nevşehir Merkez'de toplam 433, Acıgöl 34, Avanos 37 , Derinkuyu 36, Gülşehir 26, Hacıbektaş 17, Kozaklı 17 kişi için kuralar çekildi.

Ürgüp'te arz-talep sayısı eşit olduğundan kuraya gerek kalmadan başvuruda bulunan kişilerin tamamı işe alındı.

Kurada ismi çıkan 670 kişi okullarda 11 Eylül 2024'te işe başlayacak ve çalışma süresi 30 Haziran 2025 tarihinde sona erecek. 

Yapılan Kur’a da görevlendirilecek kişilerin isim listesi geldiğinde fibhaber.com'dan takip edebilirsiniz.