Ekonomi

Nevşehir'de İyi Tarım Uygulamaları Destekleniyor

Nevşehirli çiftçilere iyi tarım uygulamaları kapsamında koruyucu kıyafet, ekipman, zirai ilaç ile gübre depolarında bulundurulması zorunlu malzeme dağıtıldı.

Nevşehirli çiftçilere iyi tarım uygulamaları kapsamında koruyucu kıyafet, ekipman, zirai ilaç ile gübre depolarında bulundurulması zorunlu malzeme dağıtımı gerçekleştirildi.

ÇİFTÇİLERE İYİ TARIM UYGULAMASI ANLATILDI

Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş açıklamasında; “İyi tarım uygulamaları, çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretimdir. Tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ile gıda güvenliğinin sağlanması amaçlamaktadır.

Bakanlığımız İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi faaliyetleri kapsamında İlimiz Ürgüp İlçesi/Sofular köyü ile Gülşehir İlçemizde toplam 1000 dekar üzüm alanında üretim yapan 19 çiftçimiz ile proje çalışmaları sürdürülmektedir.

İlgili Proje doğrultusunda Nevşehirli çiftçilerimizin tarımsal çalışmalarında kullanımlarına yönelik koruyucu kıyafet, ekipman, zirai ilaç ile gübre depolarında bulundurulması zorunlu malzeme dağıtımı gerçekleştirilmiştir” dedi.