Nevşehir'de polis ekipleri il genelinde kaldırımlara araçlarını park eden sürücülere yönelik denetim gerçekleştirdi.

Haberimiz yine ses getirdi...

Geçtiğimiz gün, Fibhaber.com ekibi olarak il genelinde kaldırımları işgal eden araçların haberini yapmıştık. Vatandaşlardan gelen şikayetleri dikkate alan Nevşehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri il genelinde hatalı park eden sürücülere yönelik denetim gerçekleştirdi.

Nevşehir'de kaldırımlara park ederek yaya güvenliğini riske atan araçlar hem çekildi hem de sahiplerine ceza yazıldı.

Nevşehir'de hatalı park eden sürücülere af yok

Nevşehir'de şehir merkezinde yanlış ve hatalı parklanmalar şehir içi trafiğinde ciddi sıkıntılar yaşatıyor. Garaj önleri, ev bahçeleri ya da kaldırımlara park edenler aynı zamanda yaya güvenliğini tehlikeye atıyor. Özellikle de engelliler ve bebek arabalı ebeveynler yanlış parklanmandan en çok muzdarip olan kesimi oluşturuyor. Diğer yandan kaldırımı kullanamayan vatandaşlar araç trafiğinin olduğu cadde ve sokakları kullanmak zorunda kalıyor.

“Polis Üzerine Düşeni Yaptı”

Trafik polisleri bugün Nevşehir il genelinde araçlarını kaldırımlara park edip bırakan ve caddede trafiğin tıkanmasına neden olan araç sürücülerine cezai işlem uyguladı.

Nevşehir'de esnaflık yapan bir vatandaşımız kaldırım işgalcilerinin mahalledeki esnafların sabrını taşırdığını dile getirerek, “Bu insanlar çok duyarsız. Araçlarını ya kaldırımlara bırakıyorlar yada dükkanların önlerine beş dakika sonra alacaklarını söyleyerek bırakıyorlar akşam mesai bitiminde gelip alıyorlar. Kaldırımları artık otopark gibi kullanıyorlar. Şimdi emniyet geldi üzerine düşeni yaptı. Böyle saygısız insanlara göz açtırmasın. Herkes işinin yürümesine bakıyor. Mağdur ettikleri insanları düşünen yok. Yolda bekleyen araçlar ve kaldırımdan geçmek için uğraş veren engelli vatandaşlarımız var. Bu konuda hassasiyetleri için Emniyet Müdürümüze teşekkür ediyoruz” diye konuştu.