Nevşehir'de kanser hastalarının yol çilesi bitmiyor. Nevşehir'de Onkoloji uzman kadrosunun olmadığından dert yanan hastalar bu konuda yetkilileri göreve davet ettiler.
Nevşehir'de kanser hastaları neden şehir dışına gidiyor?
Nevşehir'de Kanser hastaları yetersizlikler nedeniyle şehir dışındaki illere gidiyor. Çünkü Nevşehir Devlet Hastanesinde onkoloji uzmanı ve radyasyon onkoloji uzmanları yok.
Kanser hastaları hızlı bir şekilde tedavi görebilmesi gerekirken yetersizlikler nedeniyle bazen Kayseri'ye Ankara'ya yada Konya'ya gitmek zorunda kalıyorlar.
Bu durum kanser hastası vatandaşlarımızı oldukça zor duruma bırakıyor.
Allah herkese sağlık versin ama bir Nevşehirli kanser olursa neler mi olur? Şimdi bunu kısaca özetleyelim...
1- Kayseri'ye gider, (Doktor muayenesi sırası felan)
2- Biyopsi , pet, beyin mr istenir
3- Pet sonrasında 1 gün kimseye yaklaşmaması gerekli (otobüste hamileler varsa vay haline o bebeklerin)
4- Biyopsi yapılır
5- Patoloji sonucu çıkar
6- Bu sonuçlar için hepsi için ayrı ayrı gitmesi gerekir
7- Sonrasında kemoterapisi başlar
8- Kemoterapi ortalama 7 ile 21 günde birdir (Bazıları da 3 günlük kemoterapidir.)
Tabi bu Kayseri'de sıra bulunması halinde bu şekilde bulmaz ise bu sefer rota Konya ve aynı işlemler bu kez orada devam eder.
Şimdi gelin birlikte hesaplayalım:
Hastamız en az tedaviye başlayana kadar ortalama 4 kez gidip gelse, yanında yakını da olsa ki olması gerek kemoterapi sonrasında fenalaşabilir. Kemoterapi için en az 12 kez daha gidip gelecek tabi ilerlemesi yoksa...
Kısacası Nevşehir'de kanser olan birisinin ömrü yolda geçiyor ve maddi durumu da yoksa o zaman vay haline ...
Peki bu durumda ne mi yapılabilir ?
İlk önce bu konuda gerek siyasilerimiz gerekse vatandaşlarımızın üzerine düşen görevler var. Biz basın olarak üzerimize düşeni yapıyoruzve bu konuda ki vebali üzerimizden atıyoruz. Vatandaşlarımızda bu konuda şikayet ve taleplerini CİMER'e yazarak dile getirebilirler.
Şimdi ilk olarak sayın Milletvekillerimiz yaşanan sıkıntıyı Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca'ya anlatarak taleplerini dile getirmeleri gerekiyor. Bu şekilde hastanemizde onkoloji kadrosu açılarak Devlet Hastanemizde gerekli onkoloji uzmanı ve radyasyon onkoloji uzmanları atanması sağlanabilir. Tabi burada bir takım formaliteler varsa onu bilemiyoruz. Kimine göre onkoloji kadrosu sadece Eğitim araştırma hastanelerine verildiği iddia ediliyor. Öyleyse yol yakındaken bu konuda hemen bir çalışma için start vermeliyiz.
Milletvekil Çalışkan bu konuda umut veren müjdeyi duyurmuştu...
Öte yandan geçtiğimiz günlerde AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, Nevşehir Devlet Hastanesinin 2. basamak hastane statüsünden 3. basamak hastane statüsüne yükselme süreci için ilk adımın atıldığı müjdesini vermişti.
Çalışkan, yaptığı o açıklamasında Nevşehir Devlet Hastanesinin sağlık hizmetleri alanında sınıf atlayarak Eğitim ve Araştırma Hastanesi olması konusunda bir takım girişimlerde bulunduklarını ifade etmişti.
Artık Nevşehir halkının bu konudaki sıkıntısını gidermek Sayın Milletvekillerimiz ve Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'nın elinde.
Bu konuda güzel haberleri halkımıza duyurmak için şimdiden sabırsızlanıyoruz.
Rabbim tüm hastalarımıza acil şifalar versin...