Nevşehir Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘‘Maarif 50’’ projesi kapsamındaki alt projelerden olan ‘‘Kitaplara Göz Değsin’’ projesi Vali Yardımcısı Kübra KARAALİOĞLU, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI, Şube Müdürleri ve AR-GE biriminin katılımı ile Uçhisar Haydar Çankaya Ortaokulunda başladı.

Proje kapsamında üst dil becerisi olan okuma alışkanlığının öğrencilerimize kazandırılmasının gerekliliğinden hareketle İlimiz Nevşehir genelindeki tüm okullarımız ile Halk Eğitim Merkezlerimizdeki kursiyerlerimiz tarafından pazartesi, çarşamba ve cuma günleri ilk dersin 15 dakikasında birlikte kitap okuma etkinliği planlanmış ve uygulamaya konulmuştur. Vali Yardımcısı ve İl Müdürü, uygulamaya konulan projenin ilk etkinliğini Uçhisar Haydar Çankaya Ortaokulunda öğrencilerimizle birlikte kitap okuyarak gerçekleştirdiler.

Vali Yardımcısı Kübra KARAALİOĞLU ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI, anasınıfı öğrencilerimizi de sınıflarında ziyaret ederek sohbet ettiler. Öğretmenler odasına da ziyaret eden Vali Yardımcısı ve İl Müdürü, idareci ve öğretmenlerimizle de bir araya gelerek görüş ve önerilerini aldılar.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI; "Teşrifleri için Sayın Vali Yardımcımıza, projenin hazırlanmasında ve yürütülmesindeki katkıları için AR-GE birimimize, yönetici, öğretmen, personel, veli ve öğrencilerimize teşekkür ederiz." dedi.