Nevşehir ilinin Derinkuyu ilçesine bağlı Kuyulutatlar köyünde başlatılan seferberlik kapsamında iki haftalık imece usülü çalışma ile 1200 adet üzüm çubuğu ve 600 adet 12 çeşit meyve ağacı dikildi.

Kuyulutatlar köyünün artık dikili ağacı var...

Kuyulutatlar köyü dernek başkanı Hayri Göktaş, eski muhtar Ömer Yılmaz, mevcut Muhtar Hürrem Demir ve Şevket Eli İnsani yardım derneği öncülüğünde köy sakinleri ile birlikte imece usülü Kınıktepe mevkisine 1200 adet üzüm çubuğu, 300 adet meyve ağacı, merhum Mustafa Bilgin hatıra ormandaki alana 300 adet Meyve Ağacı olmak üzere toplam 600 adet 12 çeşit Meyve Ağacı 1200 adet üzüm çubuğu dikildi.

Kuyulutatlar köyü dernek başkanı Hayri Göktaş yaptığı açıklamasında; "Daha önce İstanbul'da evlenen köylülerimize verilen plaket kaldırılmış onun yerine evlenen çiftler adına köyümüze ağaç dikimi yapılması kararı alınmıştı. 2022 yılından bu zamana kadar evlenen 80 köylümüz adına da 80 adet Meyve Ağacı dikilmiş isimleri yazılmıştır.

Muhtar Hürrem Demir'de açıklamasında; "Daha yeşil bir KUYULUTATLAR için 2 haftadır köyümüzde bulunan dernek başkanımız Hayri Göktaş ve eski muhtarımız Ömer Yılmaz başta olmak üzere Ağaçların dikilmesine katkı sağlayan Şefkat Eli İnsani Yardım derneği başkanı Recep Karakaya 'ya ağaçların dikilmesine maddi manevi yardım eden tüm köyülerimize teşekkür ederiz." dedi.