Eğitim

Nevşehir'de “Minik Dostlar Şenliği”

Nevşehir Özel Eğitim Anaokulu'nda eğitim gören özel çocuklar; 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte at bindi, kedi köpekleri sevdi.

Nevşehir Özel Eğitim Anaokulu'nda eğitim gören özel eğitim gereksinimi bulunan çocuklar; 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte at bindi, kedi köpekleri sevdi, sokak hayvanları içim mama dağıttı, kuşlar için yemlikler yaptılar

Daha önce hayvanlardan korkan çocuklar özellikle Kapadokya bölgesinde turistik amaçlı yetiştirilen midilli atına ilgi göstererek, at üzerinde tur attı. Veliler ve vatandaşlar tarafından getirilen farklı tür ve cinsteki kedi, köpekler ile vakit geçiren çocuklar midilli atına binerek, kaplumbağa severek velileri ile birlikte gönüllerince eğlendi. Öğrenci velisi Sema Nur Macit yaptığı açıklamada; "Bu gün hayvanları koruma günü. Bu nedenle buradayız. Çok güzel bir etkinlik oldu. Oğlum hayvanlara yaklaşamıyordu. Şu anda hayvanlara dokunabiliyor ve onları sevebiliyor" dedi.

Nevşehir Özel Eğitim Anaokulu Müdürü Kenan Tekin de; "4 Ekim Hayvanları Koruma günü nedeniyle okulumuzda eğitim öğretim faaliyetinde bulunan 3- 6 yaş arası özel ihtiyaçlı öğrencilerimiz ile hayvan dostlarımızı bir araya getirdik. Bu eğlenceli günde çocuklarımız Kapadokya bölgesinden getirdiğimiz midilli atına biniyorlar. Kedileri ve köpekleri seviyorlar. Kuşlar için ağaçlara yemlik yaparak ağaçlara astılar. Ayrıca sokak hayvanlarını da yemlediler. Hem hayvan sevgisini çocuklarımızda pekiştirdik hem de güzel bir gün geçirmelerini sağladık" dedi..

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü etkinliğine katılan Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Sn.Yusuf  Yazıcı, etkinlikte emeği geçen ve katılan okulun idareci, öğretmen ve velilerine teşekkür etti.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI, Özel Eğitim şube müdürü Feyyaz SOLAK; “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü” etkinlikleri kapsamında Nevşehir Özel Eğitim Anaokulu tarafından hazırlanan programa katıldılar.

Öğrencilerin ailelerinin de eşlik ettiği programda, öğrenciler midilli atına bindiler, kedileri ve köpekleri sevdiler, kuşlar için ağaçlara yemlik yaparak ağaçlara astılar ve sokak hayvanlarını yemlediler. İl Müdürü, bu etkinliğin öğrencilerde hayvan sevgisinin pekiştirilmesi ve hem eğlenip hem de yeni deneyimler kazanmaları açısından önemli olduğuna değinerek etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen, katkı ve katılım sağlayan Özel Eğitim ve Rehberlik Şubesine, Nevşehir Özel Eğitim Anaokulunun yönetici, öğretmen, veli ve öğrencilerine teşekkür etti.