Nevşehir Valisi Ali Fidan, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla dolayısıyla Nevşehir Milletvekilleri Süleyman Özgün, Emre Çalışkan, Filiz Kılıç ve Belediye Başkanı Rasim Arı'nın da eşlik ettiği yemekli proğramda Nevşehir Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Altınışık ve merkez mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

19 Ekim 2015 tarihinde Başbakanlık genelgesi ile 19 Ekim Muhtarlar gününün kabul edildiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan Nevşehir Valisi Ali Fidan, “Demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlık teşkilatı, ilk olarak 2. Mahmut döneminde 19 Ekim 1829 yılında kurulmuş ve çalışmaya başlamıştır. Buna paralel 2016 yılında 19 Ekim Muhtarlar Günü ilk kez kutlanmaya başlanmıştır. Muhtarlar hiçbir siyasi parti ismi belirtmeksizin mahalle ve köy halkı tarafından ismen seçilir. Bu nedenle muhtarlar insanların güvenini kazanmış çalışkan, adil ve hukukun üstünlüğüne inanmış kişilerdir. Halkın istek ve arzularını, sıkıntılarını ilk elden bir üst makama bildiren insanlardır. Milletimizin iradesinin tecelli etmesi ve demokrasimizin gelişmesi için her konuda muhtarlarımızın yanındayız” dedi.

Vali Fidan, muhtarlara  Devletle ve  milletle işbirliği içerisinde yaptıkları güzel  çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, tüm muhtarların muhtarlar gününü tebrik etti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan; "İl Protokolümüzle 17 Ekim Muhtarlar günü vesilesiyle Nevşehir Valiliğimiz tarafından düzenlenen Merkez Muhtarlarımızla Yemek Programına katıldık. Yerel yönetimlerimizin ilk birimleri olan ve devletimizle vatandaşlarımızın arasında köprü vazifesi gören bütün muhtarlarımızın muhtarlar gününü kutluyorum. Programı düzenleyen başta Sayın Valimiz Ali Fidan’a ve bütün muhtarlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün;  "Valiliğimiz tarafından düzenlenen Muhtarlar Toplantısında İl Protokolümüz ile birlikte merkez muhtarlarımızla buluştuk. Demokrasimizin mihenk taşı, milletimizin huzuru, güveni ve sorunlarının çözümü için fedakarca çalışan, gece gündüz demeden gayret gösteren tüm muhtarlarımızın 19 Ekim #MuhtarlarGünü’nü kutluyorum.  Valimiz Sn. Ali Fidan’a bu toplantıya vesile olduğu için teşekkür ediyorum." dedi.

Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık ve beraberindeki muhtarların günlerini tebrik eden Arı, halkın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş olan ve kendilerinin de yakın mesai arkadaşları olarak gördükleri muhtarların, vatandaşların hizmetle buluşturulması noktasında bu görevlerini özveri ve meşakkatle yerine getirdiklerini kaydetti.

Her zaman muhtarları, vatandaşlara birlikte hizmet ettikleri yol arkadaşı olarak gördüklerini ifade eden Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'da, “Mahalle sakininin derdi ile kendi dertleri gibi uğraşan muhtarlarımız vatandaşlarımızın ve bizim sesimizdir. Birçok alanda Türkiye’nin örnek şehri ve marka bir kent haline getirmeyi arzuladığımız Nevşehir’i kalkındırmak, geliştirmek ve geleceğe taşımak için muhtarlarımızla her zaman iş birliği yapmaktayız. Yatırımlar noktasında aldığımız kararlarda onların fikir ve düşüncelerine büyük önem vermekteyiz. Onları biz yol arkadaşı olarak görüyor, geleceğin Nevşehir’ini onlarla birlikte inşa ediyoruz. Bu vesilelerle geçmişten bugüne görev yapan tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutluyor, ebediyete irtihal edenleri rahmetle anıyorum.” dedi.