Asayiş

Nevşehir'de nefes kesen uyuşturucu operasyonu!

Nevşehir'de “torbacı” olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenlendi. 48 kişi gözaltına alındığı operasyona yaklaşık 220 polis katıldı.

Nevşehir'de Şehit Ahmet ŞAHAN Narkoçelik Operasyonu kapsamında önce adresler tespit edildi, ardından harekete geçildi. Kilitli kapılar koç başıyla açıldı.... Suç merkezi haline gelen evlere ek tek girildi, her yer didik didik arandı.

Edinilen bilgilere göre, "Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile, Nevşehir İl genelinde uyuşturucu ve uyarıcı madde ticaretini yapmak ve kullanmak suretiyle geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi zehirlemeye çalışan “torbacı” olarak tabir edilen “sokak satıcıları” ile mücadelenin etkinleştirilerek huzur ve güven ortamının kesintisiz olarak sağlanması hedefi doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce ile projeli çalışmalar yürütülmektedir.

Nevşehir'de Uyuşturucu Operasyonu: Evler Didik Didik Arandı

Operasyon kapsamında;

  • 1 kg 130 gram metamfetamin,
  • 630 gram esrar,
  •  540 gram bonzai,
  • 43 gram kokain,
  •  6 silah,
  • 300.000 TL suç geliri ele geçirilmiştir.

Projeli soruşturmalar kapsamında Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile 18.09.2024 Çarşamba günü İlimiz Merkez toplam 50 şahsa ait 51 adreste 220 personel ve 2 dedektör köpeğinin katılımı ile eş zamanlı icra edilen operasyonda;

30 şüpheli uyuşturucu madde kullanmaktan gözaltına alınmış, ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakılacak olup;

Uyuşturucu madde ticareti suçundan gözaltına alınması planlanan 20 şüpheliden 18’i yakalanarak gözaltına alınmış, 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir."