Eğitim

Nevşehir'de okul öncesi etkinlikleri başladı

Nevşehir'de aile, çocuk ve okul iş birliğini güçlendirmek amacıyla anaokullarında ağustos ayı içinde "Okul Öncesi Etkinlikleri" yapılacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde okul öncesi eğitimin çocukların hayatındaki önemine vurgu yapmak; toplumun okul öncesi eğitime yönelik farkındalığını artırmak; aile, çocuk ve okul iş birliğini güçlendirmek amacıyla anaokullarında ağustos ayı içinde "Okul Öncesi Etkinlikleri" yapılacaktır.

Ağustos ayı süresince tüm anaokullarında düzenlenecek olan etkinliklerde aile-çocuk etkileşimini sağlayan, çocukların geleneksel ve evrensel sanat türü ve tekniklerini tanımalarına, kendi özgün uygulamalarını yapabilmelerine fırsat tanıyan sanat atölyeleri, çocukların merak duygularını besleyen ve keşfetmelerini sağlayan çeşitli bilim atölyeleri kurulacaktır. Atölyelerin yanı sıra şenliklerde geleneksel çocuk oyunlarına da yer verilecektir. Etkinliklerde okul öncesi eğitimin önemine yönelik ailelere bilgilendirme faaliyetleri de gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda Nevşehir'de de ilki 23 Nisan Anaokulu tarafından gerçekleştirilen etkinliğe; İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI, şube müdürü Gülüzar ERGİN, idareciler, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.