Tunceli Ovacık'ta meydana gelen kaza sonrası şehit olan 4 askerimiz için Nevşehir'deki okullarda saygı duruşu yapıldı.  İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı; il, ilçe MEM yöneticileri ile Tunceli'nin Ovacık ilçesinde şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan bayrak törenine katıldı. Öğrenciler de saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı'nı söyledikten sonra eğitime merhaba dediler.

Nevşehir'de 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı saygı duruşu ile başladı.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin'in talimatları doğrultusunda Tunceli ilinin Ovacık ilçesinde görevleri esnasında meydana gelen trafik kazasında şehit olan kahraman askerlerimiz ve tüm şehitlerimiz için, maarif ailesi olarak tertemiz vatan toprağına düşen evlatlarımızın aziz hatıralarını yaşatmak, kahraman şehitlerimize minneti göstermek ve öğrencileri ruhen, bedenen ve aklen vatan sevgisiyle donatmak gayesiyle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm kurumlarda milyonlarca öğrenci ve öğretmen tek yürek olarak ülkenin her köşesinde 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı'nın ilk günü olan 9 Eylül 2024 tarihinde, bayrak töreni öncesinde 1(bir) dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğretmen ve öğrencilerle birlikte şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'mızı okudu.