Nevşehir'de özellikle gençlerin parklarda otururken çekirdek ve diğer kabuklu yiyeceklerin kabuklarını yere atması duyarlı vatandaşların tepkisini çekerken temizlik görevlilerinin işini zorlaştırıyor.

İşte buna son örnek Hasan Emmi Türbesi bahçesiyle Güzelyurt mahallesinde ki bir parktan geldi.

Gazetemize ulaşan bir okurumuz, Nevşehir Hasan Emmi Türbesi bahçesinin her sabah çekirdek kabukları ve çöplerle kirletildiğini söyledi.

"YAZIK BUNLARI TEMİZLEYENLER DE İNSAN!"

Belediye temizlik görevlilerinin her gün temizlik yaptığını dile getiren vatandaşlar, "Belediye görevlileri gelip temizliyor fakat temizlendikten kısa bir süre sonra aynı şekilde kirletiliyor. İnsanlar daha duyarlı olmalı, kendinden sonra oraya gelecek insanlara saygı göstermeli ve çöpleri toplayıp çöp kutularına atmalı" diye konuştu.

Yerlere atılan çekirdek kabukları, sigara izmaritleri ve diğer kuruyemiş kabuklarının hem görüntü kirliliği açısından, hem çevre sağlığı açısından sakınca yarattığı belirtildi. Yetkililerden edinilen bilgiye göre çekirdek kabuklarının üzerinde bulunan tuzlar, özellikle yağmurlu havalarda eriyerek çimenlere, kaldırım taşlarına ve çevreye ciddi boyutta zararlar veriyor. Bu tarz kabukların özellikle çimenlerden ve parke taşlarından temizlenmesinin de çok zor olduğu belirtildi.

 
TEMİZ VE YAŞANILABİLİR ÇEVRE İÇİN YAŞAM ALANLARINI TEMİZ TUTALIM
 
Özellikle halkın toplu yaşam alanı olan yerlerde herkesin bu konuda duyarlılık göstererek yerlere hiçbir şekilde çekirdek kabuğu ve diğer kuruyemiş kabuklarını atmamaları gerektiğini belirten vatandaşlarımız“ Daha temiz ve yaşanabilir bir Nevşehir için herkesin duyarlı olması gerekiyor” dedi.
 
HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI
 
Park ve piknik alanları yanında çekirdek, kuruyemiş, kabuklu yiyecekler satışı yapanların ürünü müşteriye verirken yanında kabuklarını atabileceği kese kağıdı, poşet vermeleri gerektiğini ve böylece kabuklu kuruyemiş yiyenlerin kabuklarını poşete yada kese kağıdına atarak çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçilebileceğini kaydeden vatandaşlarımız, yaşam alanlarının temiz tutulması konusunda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirterek “Herkes üzerine düşeni yapmalı  bu kentte yaşayan herkesin  başlıca görevlerinden biri de çevre ve yeşil alanların temiz tutulmasıdır” dedi.

İşte burası da Nevşehir Güzelyurt mahallesindeki bir parkın hali;