Nevşehir kent merkezinde aniden bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.Meteoroloji 7 .Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı uyarılar sonrası Nevşehir'de beklenen sağanak yağış öğle saatlerinde başlarken, rüzgarında şiddeti ile yağış etkili oldu. Nevşehir'de rüzgar nedeniyle bazı evlerin çatısı uçtu. 

Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar yağmurdan korunmak için boş buldukları balkon ve tente altlarına sığınırken, yanlarında şemsiyeler ile sokağa çıkanlar ise rüzgarın şiddetinden dolayı şemsiyeleri katlanınca yağıştan nasiplerini alarak ıslandılar.

Bazı vatandaşların yağmurdan korunmak için giysilerini kafalarına geçirerek kaçışmaları ise ilginç görüntüler oluşturdu. Olumsuzluklara rağmen vatandaşlar yağışı beklediklerini ve özellikle uzun süredir yağışsız geçen kurak dönemin ardından yağmurun yağmasını ‘bereket’ olarak nitelendirdiler.

Hava sıcaklıkları 15 derece birden düşecek...

Nevşehir’de önümüzdeki 5 gün boyunca en yüksek sıcaklık 17 derece olması tahmin ediliyor. 18 Kasım Cumartesi günü sağanak yağış,  20 Kasım Pazartesi günü ise karla karışık yağmur etkili olacak. Hava sıcaklığında ani düşüş yaşanacak. Gündüz sıcaklıklar 2 dereceye düşecek.

Özellikle yüksek kesimlerde sis ve pus hadisesi görülebileceğinden; ulaşımda görüşün azalmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması gereklidir.

Alınan bilgiye göre Nevşehir'de hava durumunun,

16 Kasım Perşembe günü 17 derece ve sağanak yağışlı,

17 Kasım Cuma günü 12 derece ve az bulutlu,

18 Kasım Cumartesi günü 17 derece ve yağmurlu,

19 Kasım Pazar günü 6 derece ve yağmurlu,

20 Kasım Pazartesi günü 4 derece ve karla karışık yağmurlu, 

21 Kasım Salı günü 8 derece ve az bulutlu, geçmesi bekleniyor.

En düşük sıcaklıkları 21 Kasım Salı günü gece -1 derece civarlarında olacağı tahmin ediliyor. 

Nevşehir ve İlçelerinde 5 Günlük Hava Tahmini;