10 Kasım 1938 tarihinde ebediyete intikal eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 85. Yıl dönümü sebebiyle her yıl olduğu gibi bu yıl da 10 Kasım Cuma günü saat 09.05’te Nevşehir il merkezinde ve ilçelerinde bulunan sirenler 2 dakika süre ile Sarı İkaz ( Düz Siren Sesi) şeklinde sirenler çalacak.

FİB Haber Merkezi olarak; "Vefatının 85. yıl dönümünde Kurtuluş Savaşı’mızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşları ile tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle, fedakâr gazilerimizi de minnetle ve hayır duayla yâd ediyoruz..."

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü, 10 Kasım 1938 günü saat 09.05'te yaşamını yitiren, Türkiye'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk anısına her yıl tutulan ulusal yastır. 10 Kasım gününü kapsayan Atatürk Haftası ise Atatürk'ün yurt genelinde anıldığı, ilke ve devrimlerinin anlatıldığı, radyo ve televizyonda konuşmalarının kendi sesinden yayımlandığı, Atatürk'le ilgili filmlerin gösterildiği; 10-16 Kasım tarihleri arasına karşılık gelen haftaya denir.

10 Kasım günleri saat 09.05'te çalan siren sesleriyle birlikte Türkiye genelinde 2 dakika süreyle Atatürk anısına saygı duruşuna geçilmektedir. Ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi binası önündeki bayraklar hariç, Türkiye'deki tüm resmi binalarda ve ülkenin dış temsilciliklerde bayraklar, yas göstergesi olarak yarıya indirilir. Anıtkabir'de bulunan bayraklar diğer günlerde hiçbir sebeple yarıya indirilmez. Bayrağın sürekli çekili bulunmadığı yerlerde, bayrak önce göndere çekilir; daha sonra da yarıya indirilir. 
 

Nevşehir Valiliği Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını kaybettiği 09.05’te iki dakika süreyle siren çalınması talimatında bulundu.

Yayımlanan talimatta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 84. yıldönümü anma törenleri kapsamında ilimiz Nevşehir ve ilçelerinde bulunan bütün sirenlerin 10 Kasım 2022 saat 09.05'te 2 (iki) dakika süre ile (araç, fabrika, işletme vs.) sarı ikaz (düz siren) şeklinde çalmaları istenirken, halkın bu konuda basın yayın kuruluşları aracılığıyla da bilgilendirmesi istendi. 

FİB Haber Merkezi olarak; "Vefatının 84. yıl dönümünde Kurtuluş Savaşı’mızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşları ile tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle, fedakâr gazilerimizi de minnetle ve hayır duayla yâd ediyoruz..."