Olay, bugün (19 Nisan 2024) sabah saatlerinde meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesi cezaevi civarında bulunan bir bağ evinin bahçesindeki kümese giren başıboş sokak köpekler, 17 tavuğu telef etti. Tavuklarını yemlemek için sabah saatlerinde kümese gelen vatandaşımız gördüğü manzara karşısında şoke oldu.

Yaşadıklarını FİB Haber Merkezine anlatan Tolga Ö., güvenlik kamerası görüntülerini izlediğinde 5 tane başı boş sokak köpeğinin kümese girdiklerini ve hayvanları telef ettiğini gördüğünü, "Baktığımda köpekler kümesin etrafında örülü teli parçalayarak içeriye girmişler. Köpeklerin saldırısında 17 tane tavuk ölmüş, " dedi.

“KÖPEKLERİN SALDIRMASIYLA KÜMESTE 17 TANE TAVUĞUM TELEF OLMUŞ”

Mağdur vatandaşımız açıklamasında; "Uçhisar da başıboş köpeklerle başımız dertte. Ne çocuklarla dolaşabiliyoruz ne de hayvanlarımızı koruyabiliyoruz. En son bu sabah Uçhisar cezaevi bağ evlerinin bulunduğu mevkide 5 başıboş sokak köpekleri 17 tavuğumu telef ettiler. Daha önce de dolaşmaya çıktığımda bana da saldırıda bulundular. Taş ve sopa kullanarak ancak uzaklaşbildim. Kulaklarında küpe göremedim. Yetkililerden bu köpeklerin toplatılarak barınaklara alınmasını ve bu sorunumuzun çözüm bulmasını istiyoruz" dedi.

Cep telefonu kamerasına yansıdı

Nevşehir merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesi cezaevi civarında sokak köpeklerinin kümese girdikleri o anlar bağ evi güvenlik kamerasına görüntülendi.

Köpeklerin kümese girip tavukları telef ettiği o anlar ise güvenlik kamerasına anbean böyle görüntülendi.