Genel

Nevşehir'de sokak köpekleri ne zaman toplanacak?

Sokak köpekleri düzenlemesinin Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilip yasalaşmasının ardından Nevşehir'de gözler belediyelere çevrildi.

Başıboş sokak köpekleri düzenlemesi tüm maddeleriyle TBMM'de kabul edilerek yasalaşmasının ardından gözler sorumluluk verilen Nevşehir ile Avanos ve Ürgüp ilçe belediyelerine çevrildi.

Niğde'den Şanlıurfa'ya, Kayseri'den Konya'ya bir çok illerde Belediye ekiplerince sokak köpeklerini bir bir toplayıp barınaklarda bakıma alınmaya başlandı. Peki Nevşehir'de ne zaman toplacak?

Sokak hayvanları düzenlemesi yürürlüğe girdi: Kanun neler getiriyor, nasıl uygulanacak?

Yasa gereği, Avrupa'nın pek çok ülkesinde de uygulandığı gibi Türkiye'de de sahipsiz sokak köpekleri toplanarak önce bakımevlerine alınacak, burada kısırlaştırılarak tedavileri yapılacak, tekrar sokağa salınmadan burada bakılacak ve sahiplendirilecek. Sorumluluk ise tamamen belediyelerde olacak.

Yeni yasal düzenlemenin tam yerinde olduğunu ifade eden vatandaşlar, bu düzenleme ile hem vatandaşlarımızın güvenliği sağlanmış olacak hemde sokak köpeklerinin mutlu olacağı düşüncesindeler. Vatandaşlarımızın bu konuda bir diğer talebi ise sokak köpeklerinin yasal ve vicdani kurallara uygun olarak toplanarak barınaklara alınması.

Nevşehir'de mahalle aralarında başıboş sokak köpekleri toplatılsın...

Yürürlüğe giren sokak köpekleri düzenlemesinin ardından Nevşehirli vatandaşlar okulların açılmasına az bir süre kala sokaklarda ve mahallerinde başıboş gezen sokak köpeklerinin biran önce toplatılmasını istiyor.

Nevşehir'de okullar açılmadan önce vatandaşlar tedirgin...

Nevşehir merkeziyle,ilçe ve beldelerinde artan sokak köpeği sayısı, halk sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturuyor. Özellikle çocuklar sokaklarda güvenle oyun oynayamıyor, vatandaşlar ise rahatça yürüyemiyor. Her gün başıboş köpekler nedeniyle yaşanan kazalar gündeme geliyor. Bu durum, halkın günlük yaşamını olumsuz etkiliyor ve güvenlik kaygılarına yol açıyor.

Nevşehir'in en önemli sorunlarından biri olan başıboş sokak köpekleriyle ilgili şimdi tüm gözler belediyelere çevrildi. Yasaya ne kadar uyup uymayacakları ise merak konusu...