Nevşehir'de, kendisini asker olarak tanıtan bir şahsın yönlendirmeleri ile bankaya gelen şahıs, hesabındaki birikimini dolandırıcılara göndereceği esnada araya giren polisler tarafından engellendi.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir'in Özyayla köyünde kendini asker olarak tanıtarak E.B. isimli yaşlı şahsı arayan dolandırıcılar hakkında açılan bir dava nedeniyle bankadaki parasını çekerek kendilerine getirmesini istedi.

Dolandırıcıların ağına düşen E.B., hiçbir şeyden habersiz Nevşehir'de bankaya giderek hesabındaki parayı çekmek isterken, durumdan şüphelenen şahsın yakınları durumu hemen polise bildirdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri hemen durumu bankaya bildirdi.  Ardından kısa sürede Bölgeye sevk edilen polis ekipleri, vatandaşı son anda durdurarak mağduriyetten kurtardı. Daha sonra E.B.’yi bulan polis ekipleri paranın da dolandırıcılara teslim edilmeden koruma altına aldı.

Dolandırıcıların yakalanması için çalışmalar sürerken, son anda polisin önlemesiyle dolandırılmaktan kurtulan yaşlı şahıs ekiplere teşekkür etti. Yetkililer, her zaman bu konularda halkın uyarıldığını ve asla polis, jandarma ve savcıların halktan para istemediğini bu gibi durumlarda hemen en yakın güvenlik güçleriyle iletişime geçilmesini istedi.