Eğitim

Nevşehir'de “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” Velilere Tanıtıldı

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” konusunda bilgilendirmek üzere 5. sınıf velilerine yönelik hazırlanan toplantıya katıldı.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, velileri “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” konusunda bilgilendirmek üzere Mihriban Emin Günel Ortaokulu Türkçe öğretmeni Eda Bağ ve matematik öğretmeni Meryem Kalyoncu tarafından 5. sınıf velilerine yönelik hazırlanan toplantıya katıldı.

İl Müdürü Yazıcı, velilerle “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” hakkında söyleşide bulunarak öğrencilerin eğitim yolculuğunda desteği ve katkısı, kişisel gelişimlerinde ve başarılarında velilerin önemli rol oynadığından bahsetti.

İl Müdürü Yazıcı, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, medeniyetimizin üzerine inşa edildiği temel kavramlar olan aklıselim, kalbiselim ve zevkiselim sahibi nesiller yetiştirmek için madde-mana, akıl-duygu, nefis-vicdan, insan-toplum ve zaman-mekân dengesini gözetir. Modelimizin ana hedefi; eylemlerden değerlere, değerlerden erdemli insana, erdemli insandan ise nihai hedef olan "Huzurlu Aile ve Toplum" ile "Yaşanabilir Çevrede Huzurlu İnsan"a ulaşmaktır. Bu bakış açısıyla “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” çok yönlü bir varoluşu gerçekleştirme çabasıdır.” ifadelerini kullandı. Modelin hedeflerini gerçekleştirme noktasında eğitim camiasının ve velilerin iş birliğinin önemi ve gerekliliğine de değinen İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI, toplantının düzenlenmesinde emek veren ve katılım sağlayan herkese teşekkür etti.