FİB Haber Merkezini ziyaret ederek bilgilendirmelerde bulunan Ufka Yolculuk Nevşehir İl Temsilcisi Azmi İnanan yaptığı açıklamasında; Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması, 2013 yılından beri her sene olduğu gibi bu sene de 12. kez yol arkadaşlarını yarışmaya davet ediyor.

Her yıl farklı konularda gerçekleştirdiğimiz Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları, bu yıl “Hacı Bektâş-ı Velî” ve onun “Makalât” eseri etrafında şekilleniyor.

İlkokul, Ortaokul, Lise ve Yetişkin düzeyinde 4 farklı kategoride düzenlenecek yarışmamıza, siz kıymetli katılımcılarımızı bekliyoruz.

12. Ufka Yolculuk ve Yeni Konusu Hacı Bektâş-ı Velî

Ufka Yolculuk, her sene dikkat çekici ve çeşitli temalarıyla geniş bir kitle tarafından ilgiyle takip ediliyor. Hazırladığı kaynaklar aracılığıyla yarışmacıların okuma alışkanlığı edinmesine ve okudukları bilgileri hayatlarına entegre eden bireylerin gelişimine önemli bir katkı sunuyor.

Ufka Yolculuk ekibi olarak bizler, Hacı Bektaş-ı Velî'nin öğretilerinin günümüzde de rehberlik edici bir nitelik taşıdığına inanıyoruz.

Onun insanları birleştirici, farklılıkları zenginlik olarak gören bakış açısı, günümüz dünyasında da büyük bir ihtiyaçtır. Bu nedenle, 12. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmasının konusu olarak Hacı Bektaş-ı Velî ve onun günümüze ulaşan tek eseri Makâlât'ı belirlemiş bulunuyoruz.

Her Kategori İçin Ayrı Kitap

Yarışmamız bu yıl da dört ayrı kategoride düzenleniyor. Sorulara kaynak olan ve kategorilere özel hazırlanan kitaplar ise şöyle: İlkokul kategorisinde “Maske Düştü”, Ortaokul kategorisinde “Zamansızlar Mektebi - Hak Muhafızları”, Lise kategorisinde “Yolların Kanunu” ve Yetişkin kategorisinde ise “İncinsen de İncitme.”

*Sınav Sistemi Değişti*

Online olarak tek aşamada gerçekleştirilecek olan yarışmada sıralama tek bir sınavın sonuçlarına göre yapılacak ve bu sıralamada dereceye giren yarışmacılara merkezi ve İl ödülleri takdim edilecek.

“Gerçek ödül bilgidir.” felsefesiyle düzenlenen yarışmamızın sonunda, ilk 10'a giren yarışmacılara büyük derece ödülleri, ilk 300’e giren yarışmacılara çeşitli ödüller takdim edilecektir.

Yarışma kayıtları başladı ve kayıtlar 12 Şubat Çarşamba günü saat 20.00'de sona erecek.

7’den 70’e herkesin katılabildiği yarışma ile ilgili detaylı bilgilere ufkayolculuk.com ve kayıt yaptırma sayfasına ufkayolculuk.com/kayitol adresinden ulaşılabilirsiniz." dedi.

Kitap temini: Nevşehir Yunus Emre Kitap Kırtasiye

Ufka Yolculuk Nevşehir İl Temsilcisi: Azmi İnanan 0 543 654 50 58

#ufkayolculuk #yarışma #12ufkayolculuk #HacıBektaşiVeli #hünkâr