Genel

Nevşehir'de, Ürgüp'te hep aynı şikayet: Susturun şu motorlarınızı!!!

Nevşehir ve Ürgüp'te otomobil ve motosikletlerine yasal olmayarak abart egzoz taktıranlar, çıkardıkları ses kirliliğiyle vatandaşları canından bezdiriyor.

Nevşehir ve Ürgüp'te otomobil ve motosikletlerine yasal olmayarak abart egzoz taktıranlar, araçlarından çıkardıkları ses kirliliğiyle vatandaşları canından bezdiriyor.

Nevşehir'de gece saatlerinde şehir içinde egzoz filtrelerini açan otomobil ve motosikletler vatandaşları rahatsız ediyor.

Polislerimizin onca işi varken birde bunlarla uğraşıyor....

Nevşehir merkez başta olmak üzere özellikle Ürgüp ve Avanos ilçelerinde, abartı egzozlu motosikletlerin yarattığı gürültü kirliliği vatandaşları da emniyet güçlerini de canından bezdirdi. Öyleki gece gündüz egzoz patlatan, kasksız, ışıksız ehliyetsiz plakasız motorsiklet kullanan sürücüler trafiğide tehlikeye sokuyor.

Nevşehir ve Ürgüp'te cadde ve sokaklarda yüksek sesli motosikletlerin çevreyi rahatsız etmesine tepki gösteren vatandaşlar yetkilileri göreve davet etti.

Motosiklet sayısının bir hayli fazla olduğu şehrimizde otomobil sürücüleri ve vatandaşlar yaşanan gürültü kirliliğinden bir hayli dertli.

Nevşehir'de son zamanlarda artan abartı egzozlu motosiklet kullanımı, gece geç saatlerde özellikle bebek ve hasta vatandaşların yaşamını olumsuz etkiliyor. Gürültü kirliliği, huzurlu bir yaşam sürmek isteyen vatandaşları canından bezdirirken, emniyet güçleri de bu konuda gelen şikâyetlere yetişmeye çalışıyor. Vatandaşlar, yaşanan bu soruna çözüm bulunmasını talep ediyor.

GECE SAATLERİNDE UYKULAR BÖLÜNÜYOR
Gece saatlerinde artan abartı egzozlu otomobil ve motosiklet sesleri, gece uykusu uyuyan bireyler üzerinde olumsuz etkiler yaratıyor. Bebekler, hastalar ve yaşlılar gibi hassas gruplar, bu durumdan en çok etkilenenler arasında yer alırken, vatandaşlar, abartı egzoz gürültüsü nedeniyle çıldırma noktasına geldiklerini dile getiriyorlar.

CAYDIRICI AĞIR CEZALAR TALEP EDİLİYOR
Vatandaşlar, soruna çözüm olarak yetkililerden caydırıcı cezaların uygulanmasını istiyor. Abartı egzozlu motosikletlerin denetimlerinin artırılması ve cezai yaptırımların etkin bir şekilde uygulanması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, bu tür araçların sokaklarda kontrolsüz bir şekilde gezmesinin önlenmesini talep ediyor.

VATANDAŞ YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYOR

Gece saatlerinde şehir içinde egzoz filtrelerini açan otomobil ve motorsikletler vatandaşları rahatsız ediyor. Egzoz susturucuları sökülen ve normalin çok üzerinde ses çıkararak çevreyi rahatsız eden motorsiklet sesinden rahatsız olan Nevşehir ve Ürgüplü vatandaşlar polis ekiplerinin denetimlerini arttırmasını istiyor. Modifiye yapılarak egzoz filtrelerini açan otomobil ve motorsikletler gürültü kirliliği yaratırken trafiği de tehlikeye atıyor.

Susturun şu motorlarınızı!

Gerçek motor tutkunlarına, "motorcu" olmayı yaşam biçimi haline getirmiş olanlara sözümüz yok. Onlar bu alete binmenin adabını biliyorlar. Sözümüz "Ben buradayım" diyecek başka hiçbir meziyeti olmayan, üstüne çıktığı motoru bağırtarak kendini var etmeye çalışan kifayetsizlere, edepsizlere, görgüsüzlere...

Nevşehir'de Abartı Egzoz Ve Yüksek Ses Çıkaran Araçlara Ceza Yağdı

Öte yuandan, trafikte ses kirliliğine neden olan abart egzozlu araçlar Nevşehir'de İl Emniyet Müdürlüğünün denetimlerine takıldı.