Nevşehir Valiliği koordinesinde Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulunca, 26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu kapsamda Nevşehir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hasan Tartar gerçekleştirilen etkinliklere katıldı.

“Bir Kereden Bir Şey Olmaz Deme, Uyuşturucuya Hayır De!”

Günün ilk etkinliği Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığında düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitim gören öğrenciler ile Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı Sevgi Evlerinde kalan çocuklar için düzenlenen at ve köpek gösterisine katılan Tartar, çocuklarla bir araya gelerek etkinliği izledi.

Etkinlikler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı 3 Nolu Çim Saha’da gerçekleştirilen sağlıklı yaşam ve uçurtma etkinlikleri ile devam etti. Tartar, gençlerle birlikte sağlıklı yaşam aktivitelerine katıldı.

Son olarak Nissara AVM’de açılan Sağlıklı Yaşam Resim Sergisi’ni gezen Tartar, İl Sağlık Müdürlüğü Tütün Birimi ekipleri, Yeşilay Şube Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce kurulan stantları ziyaret etti. Burada personellere çalışmalarında başarılar dileyen Tartar, günün anlam ve önemine dikkat çekti.

Konuyla ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında, İl Sağlık Müdürlüğü Psikoloğu Murat Arslan, Kapadokya FM'de programa katılarak dinleyicilerden gelen soruları cevaplamıştır.

Editör: İbrahim UYSAL