Güncel

Nevşehir'de üzüm fiyatları açıklandı ama...

Nevşehir'de üzüm alım fiyatı 15 TL olarak açıklandı ama, Nevşehirli üzüm üreticileri açıklanan yaş üzüm alış fiyatından memnun olmadı.

Üzüm hasadının başlamasına sayılı günler kala Nevşehir'de bağcılık ile uğraşan çiftçiler açıklanan yaş üzüm alış fiyatından memnun olmadı.

Geçtiğimiz yıl 2023'te  7 TL olarak açıklanan yaş üzüm alım fiyatı, bu yıl 2024 için 15 TL olarak belirlendi. Ancak tüccarların ise üzümleri 12 veya 13 TL’den alması bekleniyor. Üzüm üreticileri bu konuda ilgili birimlerin ve siyasilerin biran evvel gerekli girişimlere başlamasını istiyor.
Bağcılığın yaşaması için Nevşehir üzüm üreticilerine kim sahip çıkacak?

Sarıhıdır köyü sakinlerinden Fuat Gündüz, FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; "Ben Sarıdır köyü üzüm üreticilerinden Fuat Gündüz. Bu sene üzüm fiyatları mey tarafından 15 TL olarak açıklandı. Ancak tüccarların alacağı fiyat 12 lira olduğu söyleniyor. Köyümüzü ziyarete gelen Nevşehir Milletvekilimiz Sayın Emre Çalışkan üzüm fiyatları açıklanacağı zaman en iyi fiyatın açıklanması için çaba göstereceğini söyledi. Sayın Milletvekilimiz Emre Çalışkan'dan bu çabasının gösterilmesini rica ediyoruz. Çünkü 15 lira açıklanan üzüm fiyatı köylüleri memnun etmemiştir. Gerekirse Tarım Bakanımıza da yazacağız. Gerekli ilgiyi inşallah bizlere köylümüze köylülere gösterirler. Sayın FİB Haber yetkilileri de bizi dikkate alıp gerekli ilgi ve alakayı Sayın Milletvekillerimize duyuracaklarına inanıyoruz. Şimdi den bizlerin her zaman yanında olarak destek veren FİB Haber yetkililerine teşekkür ederiz" dedi.