Nevşehir Esentepe mahallesi Ürgüp yolu üzerinde özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafik yoğunluğunun artmasıyla birlikte vatandaşlar olumlu sonuçlar vereceğini düşündüğü yeşil dalga trafik sisteminin hayata geçirilmesini istiyorlar.

Sürücüler bu sistemin hayata geçirilmesiyle özellikle 70 km hız ile trafiğin daha akıcı olacağını belirtiyorlar.

Konuya ilişkin FİB Haber Merkezi WhatsApp ihbar hattına taleplerini dile getiren bir vatandaşımız; "Nevşehir Ürgüp caddesi üzeri Versa Hastanesi önünde bulunan 1 km mesafede 4 adet trafik lambasının olması vatandaşların sabrını zorlamaktadır. Her adım başında yanan trafik lambalarına vatandaşlar "Yeşil Dalga" Sinyalizasyonlu çözüm bekliyor. Yine Ürgüp Ortahisar çevre yolunda bulunan 100 metre mesafede ki ışıklarda vatandaşın canını sıkmaktadır.  Nevşehir-Ürgüp arasında 9 adet trafik lambası bulunmaktadır. Işıkların bu kadar yoğun olması trafiği artırmakta ve yoğunluğa sebep olmaktadır.  Okulların açılmasına bir hafta kala yoğun öğrenci servislerinin de katılımı ile trafik iyice sıkışacak Vatandaşlar yetkililerden acil çözüm bekliyor." dedi.

‘YEŞİL DALGA’ UYGULAMASI İLE TRAFİK IŞIKLARINDA BEKLEMEDEN AKIŞ SAĞLANABİLİYOR

Trafik ışıklarında bekleme olmadan ulaşım imkânı sağlamak, kentin trafik sirkülâsyonunu rahatlatmak ve ulaşım güvenliğini kontrol altına almak adına önemli bir çalışmanın ilk adımları olan ‘Yeşil Dalga’ uygulaması Nevşehir'de daha önce Zübeyde Hanım Caddesi yolu üzerinde hayata geçirilmişti.

Bu uygulama sayesinde 70 km sabit hızla ilerleyen sürücüler kırmızı ışığa yakalanmadan seyahat edebilme şansı yakaladı.

YEŞİL DALGA SİSTEMİ NEDİR?

Özellikle birbirini takip eden sinyalize kavşaklarda sürücülerin sürekli ve sık sık kırmızı ışığa yakalanmaları durumu, kentlerimizde oldukça çok yaşanmaktadır. Bu tip durumların düzeltilmesi için oluşturulan koordine trafik sinyalizasyonuna genel olarak “yeşil dalga koordinasyon sistemleri” adı verilmektedir ve sürücülerin sabit bir hızla gitmelerini durumunda (örneğin 70 km hız ) hiçbir kırmızı ışığa yakalanmamaları uygulamasıdır.