Nevşehir'in Gülşehir ilçesine yavrularıyla birlikte toplu halde gelen yüzlerce flamingo sürüsü Yalıntaş Göleti'nde konaklıyor.

Nevşehir Kızılırmak havzasının Anadolu'da halk dilinde "allı turna" olarak bilinen turuncu beyaz misafirleri flamingoların (Allı turnalar), görsel şölenleri devam ediyor.

Yalıntaş Göleti yüzlerce allı turnanın akınına uğradı.

Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Yalıntaş köyünde bulunan Yalıntaş göletinde allı turna olarak bilinen flamingo sürüsü görüntülendi.

Havaların ısınmasıyla konaklamak için ilimiz Nevşehir'deki sulak alanlara akın eden binlerce flamingolar parlak pembe tüyleri ile dikkat çekiyor.

Nevşehir'de geçici konaklama yapan flamingolar Nevşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü (DKMP) ekiplerince izleme çalışmaları da devam ediyor.

Ülkemizde ''allı turna'' olarak bilinen flamingolar, balıkçıl bir tür olarak öne çıkar.

- Boyları yaklaşık olarak 130 cm’ye kadar ulaşır.

 - Anadolu'da daha çok Allı Turna olarak bilinir.

 - Uzun ve ince bacakları ile beraber yine uzun ve kıvrak boyunları bulunur.

 - Beyaz ve kremit rengi ile beraber pembe tonuna kaçan renkleri vardır.

 - Büyük ve eğri, aynı zamanda ilginç gagaları olduğunu da ifade etmek mümkün.

 - En büyük kuş türleri içerisinde bulunur.

 - Oldukça sakin yapıları vardır.

Kapadokya'da hobi çekimleri yapan CappaFilm sayfası Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde bulunan Yalıntaş Göletinde yaşamakta olan Flamingoları kayda aldı.

Türkülerimizde adı sıkça geçen "allı turna"yı bilir misiniz? "Flamingo" diyede adlandırılan bu zarif boyunlu, güzel tüylü kuş işte...

Öte yandan Gülşehir ilçemiz Kızılırmak sahil boyunda angut, flamingo, su çulluğu, pelikan, karabatak gibi kuş türlerine ev sahipliği yapıyor.

İşte Nevşehir’de Doğa Harikası Bir Cennetten muhteşem görüntüler;