Yerel

Nevşehir'de alt geçit değil korku tüneli!

Nevşehir'de Esentepe ve Güzelyurt Mahallelerini birbirinden ayıran Ürgüp caddesi üzerinde bulunan alt geçit görüntüsü ile adeta korku tünelini andırıyor.

Nevşehir'de Esentepe ve Güzelyurt Mahallelerini birbirinden ayıran Ürgüp caddesi üzerinde hizmet veren alt geçit, korku tünellerini aratmıyor.

Altgeçidin hali vatandaşların tepkisine neden oluyor

Nevşehir'de İki mahalle arasında yaya ulaşımını sağlayan alt geçidin bakımsız hali vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

İsmini açıklamak istemeyen bir vatandaş "Tavanı çökecek diye çocuklarımız alt geçiti kullanmak yerine ışıklardan geçiyorlar. Alt geçidi gece kullanmak zaten mümkün değil. Şimdi ki haliyle artık gündüz de kullanılamıyor. Kendini bilmezler tarafından tavanına zarar verilmiş ve duvarlara çeşitli yazılar yazılmış. Ayrıca her tarafı çöplük gibi kullanılan alt geçit şimdilerde korku tüneli gibi oldu. Bize hiç yakışmayan görüntüler var burada. Adeta mevcut hali ile ücretsiz gezebileceğiniz bir korku tüneli için yetkilileri göreve davet ediyoruz" dedi.

Vatandaşlar, alt geçidin temizliğinin yapılarak eksiklerinin de bir an önce giderilmesini ve gerekirse alt geçide kamera konulmasını talep etti.

Evimizi de böyle mi kullanıyoruz?

Nevşehir Belediyesi tarafından Esentepe ve Güzelyurt Mahallelerini birbirinden ayıran Ürgüp Caddesi üzerinde engelliler başta olmak üzere yaşlı ve çocukların yanı sıra diğer vatandaşların yaya geçişinin yeraltından sağlanması almacıyla 2012’de yapımına başlanan Necip Fazıl Yaya Alt Geçidi, o dönemin parası ile 110 bin lira harcama ile tamamlanarak hizmete sunulmuştu. Daha sonra Nevşehir Belediyesi tarafından bakım ve onarımı defalarca yapılan geçit maalesef vatandaşlarımızın hor kullanmaları sonucu bu hale getirildi.

Fibhaber.com ihbar hattımıza şikayetlerini dile getiren bir vatandaşımız, Esentepe mahallesinde bulunan alt geçitin içler acısı görüntülerini bizimle paylaştı.​

İşte Alt geçitteki o acı tablo! 

İşte Esentepe mahallesinde bulunan alt geçidin içler acısı hali… Yazıktır günahtır! Bunu biz kendi ellerimizle yaptık...