Nevşehir Forum Kapadokya AVM mevkiinde bölgedeki depolara nakledilen patatesler yola döküldü.

Nevşehir'de bazen yükleme hatası yada fazla yükleme yapan ve brandasız bir şekilde patates taşıyan kamyon ve tırları trafiğide tehlikeye düşürüyor. Gerekli güvenlik tedbirlerini almayan bazı tır ve kamyonlardan, yola saçılan patatesler trafik güvenliğini tehlikeye sokuyor.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir'de en son bugün Çevre yolu Kipa kavşağında meydana gelen olayda patates yüklü TIR'ın dorsesindeki patatesler yola savruldu. Yükleme hatasından dolayı TIR'dan düşen patates çuvalları yolun bir şeridinin kapanmasına sebebiyet verdi.  

 Ardından yola saçılan patatesler trafik güvenliğini tehlikeye sokmaması için toplanırken, Nevşehir Belediyesi ekipleri de yolu temizlendi. 

Nevşehir'de bir TIR sürücüsü hemşehrimiz; "Tır patatesleri komple dökmüş. Çadır çekme gereği bile duymuyorlar. Bende Tırcı'yım ama ben gerekli tedbirleri alarak yola çıkıyorum burada ihmal çok büyük.Lütfen meslektaşlarımı bu konuda uyarıyorum lütfen tedbir almadan yola çıkmayın" dedi.

Nevşehir genelindeki soğuk hava depolarından nakleden tırlar, gerekli güvenlik tedbirlerini almayıp brandasız yola çıkınca yollara dökülen patatesler trafikte tehlike arz ediyor. Brandasını kapatmayıp, gerekli güvenlik tedbirlerini almayan bazı tırlardan ağzı açık durumdaki patatesler virajlarda yollara saçılıyor, yollarda ezilen patatesler asfaltta kaygan bir duruma gelerek trafikte tehlike arz ediyor.

Yetkili kurumlar tarafından özellikle patates hasat ve nakil döneminde gerekli tedbirlerin alınarak belli saatlerde geçişe izin verilmesi, brandasız ve güvenlik tedbirini almayarak patatesin yola saçılmasıyla can ve mal güvenliğini tehlikeye atan araçlara gerekli cezai işlemlerin uygulanması gerekmektedir.