Genel

Nevşehir'de yola dökülen patatesleri vatandaş böyle topladı

Nevşehir Forum Kapadokya AVM mevkiinde bölgedeki depolara nakledilen patatesler yola döküldü. Vatandaşlar yola dökülen patatesleri topladı.

Nevşehir Forum Kapadokya AVM mevkiinde bölgedeki depolara nakledilen patatesler yola döküldü.

Nevşehir'de Brandasız Patates Tırları Tehlike Arz Ediyor.

Branda ile kapatılması gibi gerekli güvenlik tedbirlerini almayan bazı tır ve kamyonlardan, yola saçılan patatesler trafik güvenliğini tehlikeye sokuyor.

Nevşehir genelindeki soğuk hava depolarından nakleden tırlar, gerekli güvenlik tedbirlerini almayıp brandasız yola çıkınca yollara dökülen patatesler trafikte tehlike arz ediyor. Brandasını kapatmayıp, gerekli güvenlik tedbirlerini almayan bazı tırlardan ağzı açık durumdaki patatesler virajlarda yollara saçılıyor, yollarda ezilen patatesler asfaltta kaygan bir duruma gelerek trafikte tehlike arz ediyor. Yetkili kurumlar tarafından özellikle patates hasat ve nakil döneminde gerekli tedbirlerin alınarak belli saatlerde geçişe izin verilmesi, brandasız ve güvenlik tedbirini almayarak patatesin yola saçılmasıyla can ve mal güvenliğini tehlikeye atan araçlara gerekli cezai işlemlerin uygulanması gerekmektedir. 

Vatandaşlar yola dökülen patatesleri tek tek topladı.

Nevşehir'de en son bugün meydana gelen olayda patates yüklü TIR'ın dorsesindeki patatesler yola savruldu.  

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir çevre yolu üzerinde patates yüklü tır'ın dorsesinde brandasız çuvallar içerisindeki patatesler yola düştü.  Aşırı yükleme sebebi ile yerlere saçılan patatesler ise ilginç görüntüler meydana getirdi. Olay sonrası Nevşehir Gülşehir karayolu istikametini kullanan sürücüler yol kenarında patates sürpriziyle karşılaştılar. 

Bugün öğle saatlerinde Nevşehir çevre yolu, Forum Kapadokya AVM önünden geçmekte olan bir tırdan yola dökülen kilolarca patates, çevredeki vatandaşlar tarafından kısa sürede yemeklik, kumpirlik ve kızartmalık olarak tüketilmek üzere toplanarak poşetlere dolduruldu.

Yola saçılan ve ezilen patatesler ise Nevşehir Belediye ekiplerince temizlendi.

Nevşehir'de Tır'dan yola dökülen patatesleri vatandaş böyle topladı