Kırkikindi yağmurları Nevşehir’de etkili olarak kendisini gösterdi. Nevşehir ve ilçelerinde yerel kuvvette ki yağışların ani felaketlere sebep olabileceği ifade edilirken vatandaşların, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgâr ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmaları gerektiği belirtildi.

Sıcaklıklar 10 derece düşecek....

Nevşehir il genelinde önümüzdeki 5 gün sağanak yağış ve soğuk hava etkili olacak. Hava sıcaklığı gece 6 ve gündüz saatlerinde 10 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.
CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen,  sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında; "İç Anadolu'da Ankara, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Nevşehir, Çankırı ve Yozgat Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde öğleden sonra kuvvetlenen kararsızlık kuvvetli yağışlara neden oluyor. 'Kırkikindi' yağışları diye adlandırılır." ifadelerini kullandı.

Kırkikindi yağışları nedir?

Kırkikindi, Anadolu'da ilkbahar ve yaz başlarında genelde öğleden sonra, ikindi saatlerinde görülen konveksiyonel yağışlara halk arasında verilen isimdir. Bu yağışlara, genelde ikindi vakti başladığı ve 40 gün yağdığına inanıldığı için kırk gün, ikindi vakti yağan yağışlar anlamında kırkikindi yağışları denmiştir. Lakin, 40 gün sürmelerinin bilimsel bir dayanağı yoktur. Bu konveksiyonel yağışların dönem aralıkları sinoptik koşullara göre yıldan yıla fark edebilmektedir.

İşte Nevşehir'in ilçe ilçe 5 günlük hava durumu

02 Mayıs Perşembe günü 21 derece, yer yer sağanak yağışlı, 

03 Mayıs Cuma günü 15 derece, çok bulutlu,

04 Mayıs Cumartesi günü 17 derece, gökgürültülü sağanak yağışlı, 

05 Mayıs Pazar günü 14 derece, gökgürültülü sağanak yağışlı, 

06 Mayıs Pazartesi günü 10 derece, gökgürültülü sağanak yağışlı, olması bekleniyor

Nevşehir ve İlçelerinde 5 Günlük Hava Tahmini;