Meteoroloji 7.Bölge Müdürlüğü, Nevşehir ve İlçelerinde önümüzdeki 5 gün için ilk hava tahminlerini açıkladı. Bir süredir Nevşehir ve ilçelerini etkisi altına alan yağışlı sistemin yeni haftada da etkili olması bekleniyor.
Nevşehir ve ilçelerine önce yağmur sonra kar geliyor...
Hava Sıcaklıkları Hissedilir Derecede Azalarak, Mevsim Normallerinin Altına İnecek!
Başlama : 07.04.2025 00:00 Bitiş : 12.04.2025 00:00
Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, Bölgemizin 07 Nisan 2025 Pazartesi gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Bölgemiz genelinde hissedilir derecede (8 ila 10 °C) azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Gece sıcaklıklarında ani düşüşe bağlı olarak zirai don riski bulunmaktadır. Soğuk ve yağışlı havanın Bölgemiz genelinde 1 hafta boyunca etkili olması beklenirken, yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlarının görüleceği tahmin edilmektedir. Bölge Müdürlüğümüz tarafından yayınlanan tahmin, meteorolojik değerlendirme ve uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir.
Nevşehir ve ilçelerinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, 09 Nisan Çarşamba gününden itibaren mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.
Meteoroloji verilerine göre, 09 Nisan Çarşamba gününe kadar hava sıcaklığının Nevşehir il genelinde 12-18 derece arasında seyretmesi bekleniyor. 10 Nisan Perşembe günü ise gündüz hava sıcaklığı 6 dereceye kadar düşecek ve kar yağışının etkili olması bekleniyor. Aynı gün gece ise sıcaklık 0 dereceyi gösterecek.
Üreticilerin, zirai dona karşı dikkatli olmasında fayda var.
Öte yandan sabah ve gece saatlerinde ise pus, yer yer sis hadisesi bekleniyor.
Nevşehir ve İlçelerinde 5 Günlük Hava Tahmini:
09 Nisan Çarşamba günü 10 derece, KUVVETLİ YAĞMURLU,
10 Nisan Perşembe günü 5 derece, KARLA KARIŞIK YAĞMURLU,
11 Nisan Cuma günü 10 derece, KARLA KARIŞIK YAĞMURLU,
10 Nisan Cumartesi günü 5 derece, ÇOK BULUTLU,
10 Nisan Pazar günü 7 derece, KARLA KARIŞIK YAĞMURLU, olması bekleniyor.