Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Ağıllı, Topaç ve Kurugöl köyleri yakınlarında meydana gelen arazi yangınlarının söndürülmesiyle birlikte ortaya çıkan korkunç manzara görenlerin yüreğini burktu. Yetkililer, yangınların sadece doğaya değil, içinde barınan tüm canlılarında büyük zarar gördüğünü söyledi.

Edinilen bilgiye göre, Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Ağıllı, Topaç ve Kurugöl köyleri yakınlarında arazide bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Rüzgarın etkisi ile hızla yayılan yangını gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine Nevşehir, Acıgöl ve Derinkuyu Belediyelerinden itfaiye ekipleri sevk edilirken, köyde yaşayan vatandaşlar kendi imkanları ile yangını söndürmeye çalıştı.

Olay yerine intikal eden ekipler yangını uzun uğraşılar sonucu saatler sonra ancak kontrol altına aldı. Yangın söndürme çalışmalarına Topaç köyü muhtarı Ümit Aydoğdu da bizzat katıldı.

Ekiplerin soğutma çalışması devam ederken, yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Öte yandan, yangın sonrası Acıgöl Kaymakamı Ceyhun Denli'de olay yerine gelerek söndürme çalışmalarını yerinde takip etti.