Nevşehir'de etkili olan sağanak yağış ve sel hayatı olumsuz etkiledi. Aşırı yağışlar sebebiyle Acıgöl'ün bazı köy ve beldeleri sele teslim oldu. 

Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde bugün saat 14.30 sıralarında başlayan şiddetli sağanak yaklaşık 1 saat süresince etkili oldu. Yağış nedeniyle Acıgöl'e bağlı Karacaören, Tepeköy, Boğazköy, OSB bölgesi ile Tatlarin ve Karapınar beldelerinde caddeler ve yollar göle döndü, araçlar suya gömüldü. Sel suları nedeniyle bu bölgede ulaşım sorunu yaşanmasına neden oldu.

Özellikle Acıgöl ilçesine bağlı Karapınar ve Tatlarin beldeleriyle, Boğazköy, Karacaören, Tepeköy köylerinde sel suları ile kaplandı. Kuvvetli yağışlar sonrası Nevşehir-Acıgöl yolu muayene istasyonu ve OSB bölgesi sel sularına teslim oldu. Nevşehir OSB giriş katları sular altında kaldı.

Aksaray Nevşehir Yolu Araç muayene istasyonu bölgesinde etkili olan sel bu mevkiideki yolda ağır hasara neden oldu.

Tatlarin kasabasında etkili olan yağmur sırasında elektrik direği devrilince, kasabada elektrikleri kesildi. Sel suları nedeniyle yer yer asfalt kalktı.

Balcın köyü arazisinde sel etkili oldu.

Nevşehir'de TOKİ'yi sel vurdu.

Boğaz organize sanayi yolunda bazı araçlar yol kenarında çamura gömüldü.

Nevşehir-Tuzköy Havalimanı ile Acıgöl arasındaki bağlantı yolunda yağış sonrası yüksek kesimlerden selle birlikte gelen kum, toprak, bitki artıkları,  çamur ve taşlar bu bölgede hava yolunun bir bölümünü sular altında bıraktı.  Kapadokya Havalimanı Tatlarin arası yol trafiğe kapatıldı.

Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri tarafından kısa sürede köylere ulaşılarak vatandaşların mağdur olmaması için çalışmaların başlatıldığı bildirildi.

Nevsehir Organize Sanayi Bölgesini sel bastı çoğu fabrika sular altında kaldı.

Nevşehir OSB'de sel suları nedeniyle oluklar taştı, OSB'deki bazı fabrikaları su bastı.  Yol kenarlarında adeta göl adaları oluştu. Sel sonucu bazı araçlar çamura gömüldü. Yine Yol üzerindeki bazı fabrikalarda da sel suları nedeniyle su baskını yaşandı. Sel suları nedeniyle bazı araçlar yolda mahsur kaldı.

Ayrıca, Nevşehir merkez Bekdik mahallesi yeni TOKİ yolu üzerinde de sel suları yolu kaplarken Belediye ekipleri tarafından yürütülen çalışma devam ediyor